Odana počast sisačkom kulturnjaku Ivanu Antolčiću

29. siječnja napustio nas je jedan od najpoznatijih sisačkih kulturnjaka, Ivan Antolčić inače Komarevčanin koji je svojim raznolikim stvaralaštvom obogatio cijelu hrvatsku kulturnu scenu.

Antolčić je bio kipar, grafičar, scenograf, crtač, slikar, dizajner i ilustrator, izrađivao je reljefe, medalje, plakete, grafički dizajnirao kazališne plakate i zastore, slikao štafelajne i oltarne slike…
Danas gotovo i nema čovjeka koji se kroz djetinjstvo nije susreo unutar knjiga i časopisa za mlade, s brojnim zanimljivim ilustracijama koje je Antolčić ilustrirao.

Sisak se može ponositi što je jedan naš Siščanin bio toliko prepoznatljiv i uspješan u svojoj karijeri, stoga ne čudi da su se u čast preminulog umjetnika održala dva susreta u Sisku.

Prvi je posthumni susret i skup posvećen Ivanu Antolčiću održan u Gradskoj galeriji Striegl, a susretu je nazočio i zamjenik župana Ivan Celjak.

Matica hrvatska Sisak za posvetu Antolčiću, u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom, organizirala je izložbu grafika pod nazivom – U sjećanje. Čast za otvorenjem ove izložbe u prepunom prostoru Matice hrvatske Sisak, imao je zamjenik župana Ivan Celjak.
Mnoštvo prepoznatljivih lica sa sisačke kulturne scene kao i učenika i studenata, pozdravila je dopredsjednica Matice te glavna urednica časopisa Riječi, gđa Đurđica Vuković.

Sisačko-moslavačka županija redovito podupire rad udruga koje za cilj imaju promicanje kulture, te će kao takva i u budućnosti surađivati.

Svi zainteresirani izložbu mogu pogledati do 15. veljače u prostoriji Matice hrvatske Sisak.