Obilježavanje 24. obljetnice “Oluje”

U povodu obilježavanja 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije “Oluja”, zamjenik župana Ivan Celjak, mag. iur., je u nedjelju, 4. kolovoza 2019. godine sudjelovao u obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Gušću gdje je zajedno s mještanima Gušća kod spomen-obilježja poginulim braniteljima odao počast žrtvama Domovinskog rata.
Dana 5. kolovoza, članovi Gradskog odbora HDZ-a grada Siska te članovi Mladeži HDZ-a grada Siska predvođeni predsjednikom stranke i zamjenikom župana Ivanom Celjakom, mag. iur., paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac i kod spomenika poginulim braniteljima u Parku dr. Franje Tuđmana te naposlijetku kod spomen-obilježja u Komarevu, odali su počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, ali i civilnim žrtvama Domovinskog rata.

Veličanstvena pobjeda hrvatskih branitelja u “Oluji” označila je kraj Domovinskog rata koji je trajao od lipnja 1991. do kolovoza 1995. godine. U samo nekoliko dana vraćen je teritorijalni integritet nad dijelom Sisačko-moslavačke županije ali i ostalih dijelova Republike Hrvatske koji su bili okupirani od strane pobunjenih Srba.
Danas se s posebnim pijetetom prisjećamo žrtve naših heroja koji su stali u obranu svoje rodne grude i svog doma te pritom dali ono najvrjednije što su imali, a to je život koji su utkali u povijesno tkanje slobode i neovisnosti naše Domovine.

Taj ostvareni san brojnih generacija o samostalnoj i suverenoj Republici Hrvatskoj i plamen slobode ostavljen je budućim generacijama na čuvanje. Stoga je obaveza svih nas prisjećati se tih dana ponosa i slave kako ih ne bi prekrila prašina povijesnog zaborava.

Sretan Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja!