Obljetnica smrti generala Đure Brodarca

Zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a grada Siska, Ivan Celjak, članovi Gradske organizacije HDZ-a Sisak te članovi Mladeži HDZ-a grada Siska, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca, uz članove njegove obitelji, odali su počast prvom županu Sisačko-moslavačke županije i obilježili osmu obljetnicu njegove smrti. Đuro Brodarac je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj povijesti. Kao organizator stvaranja oružanih snaga policije i Hrvatske vojske na području Sisačko-moslavačke županije te obnašavši funkcije načelnika Policijske uprave Sisak i Zapovjedništva obrane Banovine i Posavine, dao je veliki doprinos u stvaranju i obrani hrvatske države.
Bio je svestran i iznimno cijenjen među hrvatskim braniteljima i žiteljima Sisačko-moslavačke županije. Godine 1993. postao je prvi župan Sisačko-moslavačke županije, a navedenu je funkciju obnašao sve do 2005. godine.
Danas odajemo počast generalu Brodarcu, preminulom članu Hrvatske demokratske zajednice i članu Predsjedništva stranke, generalu koji je ustao u obranu Domovine i nošen vjerom u pobjedu sudjelovao u stvaranju toliko nam željene, samostalne Hrvatske.
Neka mu je laka hrvatska zemlja za koju se borio.