500-tinjak članova HDZ-a okupilo se jučer u Sisku


Dan nakon XVIII. Općeg (izvještajnog) sabora HDZ-a u Zagrebu, sisački HDZ-ovci i njihovi gosti iz Županijske organizacije ponovo su se u velikom broju okupili na zajedničkom druženju članova i pritom raspravljali o aktivnostima stranke u proteklih šest mjeseci, te najvažnijim promjenama novog, demokratičnijeg i modernijeg Statuta HDZ-a.

Nakon održanog radnog sastanka predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Sisak Ivana Celjaka i njegovih suradnika, kojem se naknadno pridružio i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ivo Žinić, predsjednik Celjak izvijestio je okupljene članove o radu sisačkog HDZ-a u ovoj godini.

Celjak je posebno naglasio proaktivan, kvalitetan i konstruktivan rad Gradskih vijećnika HDZ-a koji nisu oporba koja samo kritizira već i nude bolja rješenja.

“Naši vijećnici su prvi oporbeni vijećnici koji su ponudili Gradskom vijeću gotov projekt, koji smo nazvali “Sisak pomaže” u okviru programa “Zaželi – zapošljavanje žena”. Da je vladajuća većina u Gradskom vijeću prihvatila naš projekt zaposlili bi u Sisku 50 dugotrajno nezaposlenih žena starijih od 50 godina koje bi brinule o 200 korisnika kojima je potrebna pomoć i njega, a za što bi Grad Sisak dobio 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava.”

Celjak se osvrnuo i na prošlu sjednicu Gradskog vijeća na kojoj nije prihvaćen prijedlog kojim se osigurava niža cijena vrtića za obitelji s dvoje ili više djece.

“Na prošloj sjednici Gradskog vijeća, drugoj od izbora za predsjednika, članice i članove Gradskog odbora, pronašli smo unutar postojećeg Proračuna sredstva za nižu cijenu vrtića. Nismo sazvali tiskovnu konferenciju i rekli da želimo nižu cijenu vrtića, a vladajućima poručili da se snađu i ostvare naše želje. To je populizam. Mi smo proučili Proračun, pronašli sredstva, izradili prijedlog Odluke o nižoj cijeni vrtića i ponudili je vijećnicima na prihvaćanje. No, nisu je prihvatili. Bili su suzdržani. Ali i to je snažna politička poruka koja oslikava rad sisačkog HDZ-a koji zaista radi u interesu građana.”

Celjak je najavio i prijedlog za iduću sjednicu Gradskog vijeća.

“Već sada imamo pripremljen prijedlog Odluke kojom osiguravamo, ako bude prihvaćen na sjednici Gradskog vijeća, besplatno korištenje društvenih domova ljudima koji žive na području na kojem se društveni domovi nalaze.”

Celjak je pohvalio i reaktivaciju Mladeži HDZ-a koja je u ovoj godini vrlo aktivna.

“Članovi Mladeži pojačali su aktivnosti, osmislili su i realizirali nekoliko akcija, uključujući i tri humanitarne. Izdvojio bih projekt od prije desetak dana. Naša Mladež organizirala je tribinu pod nazivom Hrvatski branitelji i mladi. Na tribini su sudjelovali predstavnici 57. SAMB-a “Marijan Celjak”, Gromova i Osa koji su govorili o vlastitim iskustvima, značajnim ljudima i važnim događajima iz vremena Domovinskog rata na način primjeren mladima. Važno je da mladi znaju tko je, kada i na koji način stvarao našu državu.”

Predsjednik sisačkog HDZ-a pohvalio je i rad Zajednice žena “Katarina Zrinski”.

“Naše Katarine su također aktivne, sudjeluju u  radu HDZ-a na svim razinama. Brinu o organizaciji i provedbi događaja važnih za našu stranku. Trenutno pripremaju tribinu na jednu temu zanimljivu široj javnosti.”

Okupljenima se obratio i predsjednik Županijske organizacije Ivo Žinić koji je izvijestio članove o promjenama sadržanim u novom Statutu, prenio poruke predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, te izrazio zadovoljstvo radom sisačkog HDZ-a od izbora novog predsjednika i Gradskog odbora.

“Nije isto raditi kada je stranka na vlasti i kada je u opoziciji. Puno teže je raditi u opoziciji. Predsjednik sisačkog HDZ-a Ivan Celjak i njegovi suradnici uspostavili su proaktivan, moderan način rada koji će ubrzo prepoznati i sisačka javnost, a što će rezultirati pobjedom na idućim lokalnim izborima i preuzimanjem odgovornosti za upravljanje Gradom Siskom na kvalitetan, transparentan i uključiv način,” zaključio je Ivo Žinić.