Skandal s EU fondovima se nastavlja – Gradonačelnica propustila prijaviti 7 milijuna kuna pa joj oporba ponudila gotov projekt


Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i vladajuća većina u Gradskom vijeću Grada Siska (SDP – MOST – LABURISTI –  HSS Braće Radić) odbili bespovratnih 7 milijuna kuna za građane grada Siska

Na 5. sjednici Gradskog vijeća Grada Siska održanoj 22. veljače 2018. godine, oporbeni vijećnici Kluba vijećnika HDZ-a, HSLS-a, HSP-AS-a i HKS-a zatražili su dopunu dnevnog reda kako bi na isti uvrstili prijedlog da Grad Sisak prijavi projekt za bespovratna sredstva iz EU fondova u vrijednosti od 7 milijuna kuna. Radi se o projektu „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Kroz navedeni projekt, prema prijedlogu stručnjaka iz Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice u Sisku bi se zaposlilo 50 žena starije životne dobi, koje bi skrbile o 200 korisnika kojima je potrebna pomoć i njega za što bi Gradu Sisku bilo odobreno oko 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Program „Zaželi“ bio je otvoren do 30. lipnja 2017. godine te zbog velikog interesa gradova i općina zatvoren je 13. rujna 2017. godine. Program je ponovno otvoren 14. veljače 2018. godine, a kako Grad Sisak u prvom razdoblju nije prijavio projekt, stručnjaci iz Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice napisali su i pripremili projekt koji su ponudili gradonačelnici Kristini Ikić Baniček i vladajućoj većini da ga prijavi, kako bi se sredstva dobila i iskoristila dok ih još uvjiek ima, i kako bi spriječili da Grad Sisak po drugi puta ne prijavi ovako važan i kvalitetan program.

Nažalost, konstruktivan i kvalitetan rad oporbe nije prepoznat od strane vladajuće većine, koja je očito naučila funkcionirati na način da se sve rješava kreditima, što dodatno stavlja uteg na leđa građana grada Siska, i vodi Grad Sisak ka prvom mjestu ljestvice najzaduženijih gradova u Republici Hrvatskoj.

Hrvatska demokratska zajednica, zajedno s koalcijskim partnerima u Gradskom vijeću, i dalje će predlagati kvalitetna i konstruktivna rješenja za građane grada Siska, bez obzira na nastalu situaciju, jer to dugujemo Siščankama i Siščanima. Vijećnici vladajuće većine SDP – MOST – LABURISTI –  HSS Braće Radić, nažalost, i ovog puta su pokazali socijalnu neosjetljivost prema najugroženijim sugrađanima, pokazali su da im nije stalo do stvaranja novih radnih mjesta u Sisku, da ne prihvaćaju društveni napredak samo zato jer rješenje predlaže oporba u Gradskom vijeću.