ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ!

U Hrvatskoj su se 25., 26. i 27. listopada održali Dani kolektivne sadnje drveća. Cilj inicijative je zasaditi što više stabala diljem Hrvatske kako bi se doprinijelo ozelenjavanju životnih sredina, posebice urbaniziranih sredina i tako ublažili efekti koje je čovjek nekontroliranom eksploatacijom prirodnih resursa učinio okolišu te tako posredno ili neposredno nanio štetu samome sebi.

Šume uravnotežuju vodni sustav i podneblje, štite od odrona i poplava, ublažavaju civilizacijsko opterećenje okoliša (filteri prašine, dima i plina, gutači buke), proizvode korisno drvo, a procjenjuje se da su stanište za dvije trećine svih živih bića na Zemlji.

Članice Gradske organizacije Zajednice žena Hrvatske demokratske zajednice „Katarina Zrinski“ Sisak uključile su se u akciju sadnjom sadnica drveća u prostoru dvorišta Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“-Sisak. Učinile su to s puno ljubavi i pažnje svjesne da „priroda može bez čovjeka, ali čovjek ne može bez prirode“ te sa željom da prirodu manje samo gledamo, već da više s njom živimo.