SKANDAL S SDP-OVCIMA U SISKU: BERNARDIĆ ISKRITIZIRAO VLADU DA JE ODBACILA SISAK, A POTOM PROŠAO KROZ NOVOOTVORENU HOLANDSKU KUĆU, PROJEKT KOJI SU OD PROPASTI SPAŠAVALI HDZ-OVCI

„Velika su čuda koja naša gradonačelnica Kristina Ikić Baniček radi bez ikakve potpore države….i Sisak je odbačen od strane HDZ-a” danas je u Sisku govorio Davor Bernardić u pratnji koordinatora za 6. izbornu jedinicu Davorka Vidovića, gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček, predsjednika županijskog SDP-a Nikole Domitrovića i drugih suradnika.

HVALISANJE SE PRETVORILO U PROTOKOLARNI GAF

Cijeli je tim očito preuzela kolektivna amnezija pa su u okviru službenog dijela posjetili jedan od najnovijih projekta u gradu Sisku koji je završen upravo isključivo zahvaljujući našoj Vladi na čelu s Andrejom Plenkovićem.

Jako dobro znamo da je oko završetka novog kulturnog odredišta u samome centru Siska, naše Holandske kuće, bilo puno problema, da je završetak projekta kasnio godinu dana, da je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček ugasila trgovačko društvo Sisak projekti s ciljem da izbjegne postupanje po pravomoćnoj sudskoj presudi kojim je naloženo da se dvoje nezakonito otpuštenih radnika vrati na posao i da im se isplate zaostaci plaća. Gašenjem tvrtke Sisak projekti ugroženi su brojni drugi projekti, a Gradu je prijetilo plaćanje penala.

Projekt Holandske kuće, u koju su uložena sredstva iz EU fondova, a koji je završen više od godinu dana nakon proteka roka za završetak, propao bi da ga nisu spašavali stručnjaci iz SAFU-a i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kojem je na čelu HDZ. Stoga nam je drago da je Bernardić u društvu najostavljenije gradonačelnice u povijesti Hrvatske, obišao upravo Holandsku kuću, da se osobno uvjeri kako ih je spasila Vlada Andreja Plenkovića.

VLADA I ŽUPANIJA KROZ PROJEKTE ULOŽILE U SISAK PREKO 616 MILIJUNA KUNA

Često čujemo Kristinu Ikić Baniček kako ponavlja da HDZ, misleći na Vladu RH i Sisačko-moslavačku županiju, ne ulaže ništa u Sisak.

Stoga smo izradili katalog projekata u vrijednosti preko 616 milijuna kuna kojim javno demantiramo gradonačelnicu. Vrijednost projekata je veća od 700 milijuna kuna ali nisu svi stali u katalog pa je pobrojano državnih i županijskih projekata „samo“ u vrijednosti od 616 milijuna kuna koji su realizirani ili su u postupku realizacije na području grada Siska.

Uz spomenutu Holandsku kuću za koju je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije osiguralo oko 20 milijuna kuna, važno je spomenuti još neke projekte koje je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček javnosti prezentirala kao njene.

Siščani su se godinama vozili u starim, dotrajalim autobusima Autoprometa, a upravo zahvaljujući našoj Vladi odnosno Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture a uz pomoć EU fondova nabavljeno je tvrtki Autopromet d.o.o. 20 novih autobusa. Naša Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem omogućila je i prijevozničkim tvrtkama u drugim gradovima nabavku autobusa kao, npr. Zadru, Rijeci, Splitu… Bespovratna sredstva za sisačke autobuse iznose oko 19,4 milijuna kuna, a Vlada RH je sudjelovala s 3,4 milijuna kuna.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uložilo je preko 800 tisuća kuna u dogradnju vrtića Bubamara, Hrvatske ceste uložile su preko 73 milijuna kuna u sanaciju nedavno otvorenog Galdovačkog mosta i Mosta Gromova koji je još u sanaciji. Gradi se i oprema, slobodno možemo reći, nova bolnica, u vrijednosti oko 177 milijuna kuna, zgrada Doma zdravlja Sisak je energetski obnovljena, stavljena je nova fasada, vanjska stolarija, ordinacije su dobile novu, modernu opremu, obnovljena su školska igrališta kod Gimnazije, Srednje škole Viktorovac, parket u dvorani Brezovica. Metalurški fakultet provodi projekt Centar za ljevarstvo – SIMET u vrijednosti preko 40 milijuna kuna, obnovljena je zgrada suda, zgrada Katastra i realizirani brojni drugi projekti a dio ih je naveden u ovom katalogu.

BERNARDIĆ SE NAKLONIO AMATERSKOJ RAZINI UPRAVLJANJA GRADOM I GRADSKIM SUSTAVOM

Stavljanje u kontekst Andreja Plenkovića kao predsjednika Vlade RH koji ne diskriminira nego brine o razvoju cijele Lijepe Naše i Davora Bernardića koji teži toj funkciji, apsurdno je, neusporedivo i bilo bi nezrelo. Neka hrvatski građani pogledaju samo primjer Siska što ovdje rade Kristina Ikić Baniček i njen stranački kolega i suprug Darko Baniček i bit će im jasno kakva je to amaterska razina upravljanja gradom i gradskim sustavom bez jasnog smjera i cilja, bez empatije i razumijevanja za ljude, športaše, zaposlenike u gradskom sustavu, naše Siščane.

Danas smo dobrodošlicu u Sisku poželjeli Davoru Bernardiću u nadi da će stupivši na tlo grada hrvatskih pobjeda, ozbiljno preispitati kontroverzne odluke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i njenog stranačkog kolege i supruga Darka Baničeka koji zajedno razvijaju grad podjela, grad diskriminacija, grad zastrašivanja… No on je prigrlio sve afere Kristine Ikić Baniček i otišao u kampanju dalje.

Video press konferencije

Press konferenciju su prenijeli brojni mediji:

https://www.24sata.hr/news/zinic-kandidati-hdz-a-jamac-su-jos-brzeg-razvoja-zupanije-694735

https://www.index.hr/vijesti/clanak/predsjednik-sisackog-hdza-izbori-su-pocetak-velike-bitke-za-domovinu/2185009.aspx

https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/hrvatska/parlamentarni-izbori-2020/3821592/zinic-kandidati-hdz-a-jamac-jos-brzeg-razvoja-zupanije-sisacko-moslavacke-zupanije/

https://www.radio-banovina.hr/hdz-smz-bernardic-u-sisku-prigrlio-sve-afere-kristine-ikic-banicek/

http://www.sisak.info/hdz-u-sisku-nahvalio-vladu-a-kritizirao-gradonacelnicu-i-bernardica/

https://www.nacionalno.hr/ivan-celjak-bernardic-je-u-sisku-definitivno-odlucio-prigrliti-sve-afere-kristine-ikic-banicek/

https://quirinusportal.com/2020/05/bernardic-u-sisku-prigrlio-sve-afere-kristine-ikic-banicek/