Siščani ugostili dr. sc. Davora Božinovića

Jučer su se Siščani po prvi put ove godine okupili na otvorenome prostoru Lovačke kuće u Novom Selu Palanječkom, Lovačkog društva Jelen, smještenoj izvan centra grada, okružena prekrasnom šumom i drugim zelenilom.

Ovo je sada već tradicionalno druženje kojeg svake godine organizira Gradska organizacija HDZ Sisak na čelu s predsjednikom Ivanom Celjakom.

Osim članova i simpatizera, druženju se odazvao međunarodni tajnik HDZ-a, potpredsjednik Vlade RH, ministar unutarnjih poslova i predsjednik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić sa zamjenikom Romanom Rosavcem, gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan i načelnik Općine Sunja Grga Dragičević.

Bez ustaljenih službenih protokolarnih pravila, u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, Siščane i njihove goste na početku je pozdravio domaćin Ivan Celjak. Snažnim porukama o organiziranosti, gorljivosti sisačkih članova koji podržavaju smjer Vlade Andreja Plenkovića istaknuo je koliko je važno za sve nas građane da smo u kriznim situacijama imali na čelu države sposobne i odgovorne ljude.

Posebice na gospodarskom području gdje su promptnim i brzim reformama spriječene ozbiljnije posljedice krize koje su se trebale odraziti na sve građane Lijepe naše.

U SISKU, GRADU HRVATSKIH POBJEDA JOŠ JE KRATKO NA VLASTI SDP

U Sisku, gradu hrvatskih pobjeda gdje je još kratko na vlasti SDP, Siščani su vidjeli u ovih 7 godina što znači imati SDP i Kristinu Ikić Baniček na vlasti. Grad podjela, širenje govora mržnje, diskriminacija, zar želimo da nam Vladu vode takvi ljudi?

Dvije su opcije – Andrej Plenković, Davor Božinović i njihov tim, a s druge strane Davor Bernardić, Kristina Ikić Baniček. Za nas dvojbe nema, a treća opcija ne postoji!

Znamo da je dio biračkog tijela lutao na prošlim izborima, ovog puta lutanja nema. – snažno je odjeknuo govor Celjaka.

Župan Žinić se također usmjerio na predstojeće razdoblje u kojem je na ljevici kandidat za premijera Bernardić koji je već dosadašnjim medijskim istupima pokazao da je nedorastao bilo kakvoj funkciji a kamoli funkciji premijera.

DAVOR BOŽINOVIĆ – IZVRSTAN OPERATIVAC I IZNIMNO CIJENJEN STRUČNJAK

Čovjek koji je na čelu Nacionalnog stožera za borbu protiv korona virusa, izvrstan operativac i iznimno cijenjen stručnjak kojeg do redovitih izvješća stožera šira javnost nije imala priliku pobliže upoznati, Siščane je osvojio pristupačnošću, jednostavnošću i duhovitošću.

Davor Božinović, govorio je o izazovima koje je pred Hrvatsku donio korona virus, spremnosti Vlade na čelu s Andrejom Plenkovićem da se s tim izazovima suoči, a osvrnuo se u gradu hrvatskih pobjeda i na hrabrost i ustrajnost naših članova, posebice hrvatskih branitelja koji su u Domovinskom ratu obranili ovu županiju.

BOŽINOVIĆ O CELJAKU: “NOVA NADA NE SAMO U SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI NEGO I NA NACIONALNOJ RAZINI”

Istaknuo je kako je danas HDZ moderna i proeuropska stranka, a predsjednika GO HDZ Sisak predstavio kao novu nadu ne samo u Sisačko-moslavačkoj županiji nego i na državnoj razini.

Siščani su se željeli fotografirati s Božinovićem, koji je ujedno nositelj liste za našu VI izbornu jedinicu, porazgovarati s njim i o stranačkim pitanjima, ali ponajviše o onome što nas je sve mučilo zadnjih mjeseci a to je borba s korona virusom.

S MINISTROM I O PROJEKTIMA NA PODRUČJU SISKA

Nakon velike srdačne dobrodošlice, s ministrom se razgovaralo i o projektima na području grada Siska a koji su nam od strateške važnosti. Prijedloge koje mu je iznio predsjednik Ivan Celjak, ministar je ocijenio kvalitetnima i izrazio punu podršku ali i pomoć pri njihovoj realizaciji.

IZ SISKA ODASLANE JASNE PORUKE

Nositelj VI izborne jedinice zasigurno će još koji put posjetiti prijateljski Sisak, gdje uživa veliku podršku i birača i simpatizera. Iz Siska su odaslane jasne poruke: NE Bernardiću, NE Kristini Ikić Baniček.

Samo je jedan smjer, to je onaj koji gospodarski podiže ovu zemlju, koji ju je pozicionirao visoko u diplomatskim krugovima, to je smjer koji prepoznaje svakog čovjeka. To je tim Andreja Plenkovića, to je HDZ!