Podrška Županije Dječjem vrtiću Sisak Stari

Odlične vijesti za Dječji vrtić Sisak Stari kojem je sredinom ljeta odobren projekt „The Tower of Expectations“ (Kula/ toranj očekivanja) u kojem će sudjelovati s 5 škola partnera iz Češke, Mađarske, Italije, Španjolske i Turske.

Budući Sisačko-moslavačka županija ima bogato iskustvo u prijavi i provedbi EU projekata, te na području Erasmus+ programa,  u kojem su sudjelovale osnovne škole pod nadležnošću županije kao i srednje (Tehnička škola Kutina, Srednja škola Glina, Ekonomska Sisak i Tehnička škola Sisak), zamjenik župana Ivan Celjak odazvao se pozivu da pozdravi goste iz inozemstva i iskaže punu podršku Županije Dječjem vrtiću Sisak Stari.

Kako je projektna aktivnost pokrivena tematikom znanosti i izumitelja, partneri će zajedno s djecom u vrtiću izrađivati padobrane, testirati elektricitet (Teslin kutak) i sl., zamjenik župana Ivan Celjak, u govoru se osvrnuo na velike hrvatske izumitelje, posebice Nikolu Teslu čiju je fotografiju ponio i pokazao gostima, a govorio je i o hrvatskom prepoznatljivom predmetu, kravati.

Puna podrška svim aktivnostima koje su na dobrobit djece, ravnateljici Tihani Kokanović,  te vrijednom sisačkom timu. Djeca su naše najveće blago i zalog naše bolje budućnosti- istaknuo je između ostalog na kraju gdin Celjak.

Izjavu zamjenika župana Ivana Celjaka za Quirinus portal možete poslušati ovdje.