Pobjednička lista za Europski parlament

Na obljetnicu rođenja našeg prvog predsjednika, čovjeka pod čijim je vodstvom obranjena i oslobođena domovina, dr. Franje Tuđmana, Sisak je još jednom ugostio kandidate za EU parlament, ovaj put iz tzv. Zelenog tima koji će voditi i predstavljati naš narod u Europskom parlamentu.

Predstavnici Zelenog tima, koji označava spoj mladosti i iskustva, susreli su se u našem gradu s domaćinima, predsjednikom Županijske organizacije SMŽ, Ivom Žinićem i predsjednikom Gradske organizacije HDZ Sisak, Ivanom Celjakom. Sisak su tako posjetili Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Stjepan Ribić, Danijel Marušić i Stjepan Adanić.

Karlo Ressler rođen je 26. prosinca 1989. godine, magistrirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Posljednju godinu fakulteta završio je u Sveučilištu u Sheffieldu u Engleskoj. Potpredsjednik je Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) u drugom mandatu. Savjetnik je predsjednika Vlade.

Sunčana Glavak rođena je 9. prosinca 1968. godine. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Savjetnica je predsjednika HDZ-a, članica predsjedništva Zajednice žena „Katarina Zrinski“, članica predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Međimurske županije. Asistentica je na Sveučilištu Sjever u Varaždinu te polaznica doktorskog studija „Mediji i komunikacija“. Zastupnica je u Hrvatskom saboru u trećem mandatu i predsjednica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.

Stjepan Ribić rođen  je 10. listopada 1977. godine. Magistrirao filozofiju na Papinskom sveučilištu Gregoriana i doktorirao na Papinskom sveučilištu Urbaniana u Vatikanu. Od rujna 2018. godine postaje Ravnatelj Javne ustanove Županijske razvojne agencija Osječko–baranjske županije. Voditelj je regionalnog predstavništva Slavonije i Baranje u Bruxellesu. Član je mnogobrojnih međunarodnih i nacionalnih Odbora, Savjeta, Vijeća i Udruga.

Danijel Marušić rođen je 1976. godine u Prnjavoru. Doktorirao je na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Član je hrvatskog izaslanstva u Odboru regija Europske Unije od 01.07.2013. godine. Sudjeluje u radu Povjerenstva za prirodne resurse (NAT) i Povjerenstva za građanstvo, upravljanje, institucijske i vanjske poslove (CIVEX). Obnaša dužnost župana Brodsko-posavske županije.

Stjepan Adanić rođen je 2. siječnja 1959. godine. Diplomirao je Političke znanosti i magistrirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Predsjednik je stranačkog Odbora za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Pomoćnik je glavnog tajnika HDZ-a. Radi u Jadranskom naftovodu.

Nakon druženja s članovima i simpatizerima u Sisku, obišli su druga mjesta naše županije, a posjet je završen skupom u Hrvatskom domu u Glini.