Nakon zadnjih dviju velikih pobjeda HDZ-a na izborima u Sisku, održano veliko druženje članova i simpatizera stranke

Gradska organizacija Siska koju vodi predsjednik Ivan Celjak, mag. iur, jučer je sa svojim timom organizirala veliko druženje nakon uspješno završenog ciklusa izbora za članove vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti i izbora za europski parlament. Nekoliko stotina članova i simpatizera stranke iskoristilo je subotnje rujansko poslijepodne za boravak u prirodi i druženje.

Veliki angažman članova i rad temeljnih ogranaka na terenu doprinjeli su velikim pobjedama HDZ-a unutar samo 7 dana i to u gradu Sisku gdje je na vlasti SDP.

Prije samog druženja, održan je sastanak predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Sisak Ivana Celjaka i njegovih suradnika, na kojem im se pridružio i jedan od utemeljitelja HDZ-a u Sisku, gospodin Ante Živković.

Predsjednik Celjak je tom prilikom istaknuo značaj proteklih dvaju izbora u gradu Sisku te moć organizacije i prepoznavanje kvalitetnijih kadrova i programa koje nudi Hrvatska demokratska zajednica kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini.

Prisutne je izvjestio o aktivnostima s nacionalne razine koje provodi Vlada Republike Hrvatske predvođena predsjednikom Andrejom Plenkovićem te istaknuo važnost i položaj grada Siska u okviru tih aktivnosti. Samo posljednjih tjedan dana, u gradu Sisku, Sisačko-moslavačka županija bila je domaćinom dvaju ministara, ministru uprave Ivanu Malenici i ministrici za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesni Bedeković.

Predsjednik Celjak se oštro osvrnuo na poteze aktualne gradske vlasti, ogromna kreditna zaduživanja, stanje u ustanovama i trgovačkim društvima, te iznio planove za predstojeće razdoblje: obilazak terena i još jaču suradnju s članovima po temeljnim ograncima, pripremu za najavljenu sjednicu Gradskog vijeća, nastavak rada na programu razvoja Grada Siska na kojem detaljno radi njegov tim, te za listopad najavio veliku 30. obljetnicu osnivanja HDZ-a u Sisku.

“…aktualni saziv GO HDZ Sisak predvođen Ivanom Celjakom, mag. iur, može i preuzet će vlast u gradu Sisku…”

Utemeljitelj Ante Živković posebno se obratio mlađim suradnicima za koje je istaknuo da ga izrazito raduje što mladi pristupaju HDZ-u, što imaju ambiciju i snagu da se napokon pokrenu stvari na dobro u našem gradu. Istaknuo je koliko je 90-ih godina, s obzirom na ratno vrijeme, bilo izuzetno teško raditi kroz stranačku organizaciju, no kako su jedne od najvećih vrlina bile hrabrost i zajedništvo koje ih je držalo, a to je ono što je itekako potrebno i danas.

Naglasio je kako aktualni saziv GO HDZ Sisak predvođen Ivanom Celjakom, mag. iur, može i preuzet će vlast u gradu Sisku i zaustaviti trend podjele među Siščanima, nedemokratičnost, govor mržnje i netrpeljivost koju je sa sobom dovela SDP-ova vlast predvođena Kristinom Ikić Baniček.

Rad kroz Zajednicu žena Katarina Zrinski i Mladeži, nešto je što može samo dodatno pojačati doprinos široj zajednici i pomoći prepoznatljivosti naših članova u društvu.

Na druženju velikog broja članova i simpatizera, prisustvovali su gosti iz Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije, Kutine, Sunje, Gline, Popovače, a prisutnima se obratio i predsjednik ŽO i župan Sisačko-moslavački, Ivo Žinić koji je izrazio zadovoljstvo načinom i smjerom rada Gradske organizacije Sisak, s ciljem pobjede na izborima 2021. godine.

Najavio je i veliki angažman vodstva i članova stranke oko kampanje za predsjedničke izbore, na kojima će HDZ podržati aktualnu predsjednicu Republike Hrvatske, Kolindu Grabar Kitarović.

Ovo veliko druženje Gradske organizacije samo je uvertira onome što slijedi u listopadu, a to je veličanstvena obljetnica 30. godina osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Sisku!

Gradska organizacija HDZ Sisak, jučer je još jednom pokazala kako ima najbrojnije članstvo u našoj županiji, kako se poštuje i uvažava rad ljudi po temeljnim ograncima i kako ima još prostora za daljnji razvoj.

U nove pobjede idemo dalje osnaženi zajedništvom i spremni za nove izazove.