MILANOVIĆ MAMURAN OD LAŽI IKIĆ BANIČEK?

Predsjednik koji ne poštuje zakone i ustav Zoran Milanović došao je u Sisak u subotu 30. ožujka. Za razliku od sisačke djece, malih hokejaša, na koje su slali zaštitare, njega je SDP-ova gradonačelnica dočekala s “crvenim tepihom”, pustila u gradsku, preplaćenu, nedovršenu Ledenu dvoranu Zibel.

Predsjednik Milanović je rekao kako ne vidi gradilišta Vlade RH u Sisku, vjerojatno je bio mamuran od laži koje su mu servirali Kristina Ikić Baniček i kako ga nazivaju “gradski gazda” Darko Baniček.

Ostavljamo i mogućnost da je nepostojeći kandidat žmirio od straha, bojeći se koliko će gradilišta vidjeti.

Možda ga je Ikić Baniček zabunom odvela na svoja gradilišta pa je zato Milanović zaključio da ne vidi NIŠTA?

Grad Sisak je od Vlade Republike Hrvatske putem Fonda solidarnosti dobio novce za obnovu zgrada javne namjene: knjižnicu, škole, muzej, kino, kazalište, ceste…do dana današnjeg 30. ožujka 2024. SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček nije obnovila NIŠTA osim svog ureda.

Da, dobro ste pročitali prioritet, od silnih dobivenih milijuna na račun Grada Siska, ušminkala se zgrada u kojoj je ured preselila gradonačelnica.

Mali Siščani ni 3 godine nakon potresa nemaju obnovljene škole, već se voze u udaljenija mjesta i prolaze svakodnevno pored ruševina.

Kad će idući put dolaziti u svoju kampanju, Milanović će sigurno doći novom autocestom koju završava Vlada Republike Hrvatske, jedino ako odluči koristiti i ovaj put državne resurse, pa uzme helikopter da doleti do Siska. Prugom do Karlovca sigurno neće nastaviti jer je pokradena, a posao razmontiranja pruge dodjelio je tadašnji ministar Hajdaš Dončić, udruzi Kopa beach na traženje Kristine Ikić Baniček.

Ostalo je još samo upitno kako Milanović komentira najveći harač u državi, koji je nama Siščanima uvela Kristina Ikić Baniček, njegova pokorna kolegica, koja možda nakon promjene državnog odvjetnika, traži izlaz iz Siska u Hrvatski sabor po imunitet?

Možda se pronađu i najbolja mjesta za oboje i na kojem plakatu na području Siska u vlasništvu Grada Siska, budući je sisačka gradonačelnica već poznata po tome da je koristila resurse Grada i javni novac za samopromociju.

Drago nam je kad “visoki uzvanici” dođu u Sisak, grad hrvatskih pobjeda, no poželjno je da dolaze sa svrhom, donoseći primjerice ugovore za neke projekte.

Ovako možemo Milanoviću samo posuditi naočale i svjetiljke da dobro pazi gdje hoda, jer u večernjoj šetnji gradom Siskom mogla bi s objekta u nadležnosti njegove gradonačelnice pasti cigla.

Što se tiče zdravstvene usluge u tom slučaju, ne mora brinuti, Sisačko-moslavačka županija putem sredstava koje je osigurala HDZ-ova Vlada, obnovila je i Dom zdravlja i sisačku bolnicu gdje je kupljena vrhunska, najmodernija oprema od 7,8 milijuna eura na kojoj rade najbolji liječnici.

A ukoliko zaista predsjednik želi znati kako se provodi preko 200 projekata na našem području, pozivamo ga u besplatnu šetnju gradilištima i završenim projektima,  sa stručnim, kompetentnim ljudima.

A Kristinu Ikić Baniček nek ostavi da razmišlja o imunitetu…