MENOPAUZA – BRINEMO O ZDRAVLJU ŽENE

Menopauza je neizbježna promjena u životu žene o kojoj još uvijek postoje brojni mitovi i zablude i o kojoj mnoge žene nerado govore.

Činjenica je da se granica ulaska u to životno razdoblje velikih promjena događa sve ranije i da mnoge žene ne znaju odgovore na mnoga pitanja vezana uz tu temu – Kad zapravo počinje menopauza? Koji su simptomi perimenopauze? Treba li se bojati hormonskog nadomjesnog liječenja? Što je postmenopauza? Kada i gdje se može provjeriti gustoća kostiju? Rizik od osteoporoze u ovom razdoblju? Menopauza i seksualnost? Kako spriječiti debljinu u menopauzi? Kako njegovati kožu u menopauzi? Kako ostati zdrava u menopauzi?

Na sva pitanja i puno više od toga,  okupljenim Siščankama na predavanju održanom 24.5.2022. u Hotelu Panonija Sisak, u organizaciji dr. Katarine Miškulin i Zajednice žena Hrvatske demokratske zajednice „Katarina Zrinski“ Sisačko-moslavačke županije kao suorganizatora događanja, odgovarali su prim.doc.dr.sc. Ivan Fistonić, spec.ginekologije i opstetricije, dr. Aleksandra Devčić Vlajković, spec.radiologije i dr. Katarina Miškulin, spec.ginekologije i opstetricije.

Kako samo znanjem možemo do zdravlja veseli činjenica da se pozivu na predavanje o tako važnoj temi za svaku ženu, ali i obitelj u cjelini, odazvao značajan broj naših sugrađanki.

U domaćinskoj atmosferi nisu se ustručavale postavljati pitanja koja ih muče, a dr. Fistonić je izvanredno „opustio atmosferu“ rekavši da „škakljiva pitanja postavimo za prijateljicu“.

Članicama Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ bilo je zadovoljstvo sudjelovati u organizaciji događanja i veselimo se sljedećoj edukaciji kojih, zaključile smo, nikad nije dovoljno.