KAKO SDP-OVCI U SISKU SDP-OVCA DOMARA UNAPRIJEĐUJU U VODITELJA SVIH ŠPORTSKIH OBJEKATA

Športsko rekreacijski centar Sisak od dolaska na vlast Kristine Ikić Baniček raj je za uhljebljivanje rukovodećih kadrova. Direktori se izmijenjuju kao na pokretnoj traci, a u sve se umiješala nedavno i policija, kad je otkriveno da je rukovodeći kadar varao na putnim nalozima.

Kristina Ikić Baniček je odmah po preuzimanju vlasti u Sisku, nezakonito smijenila ravnatelja ŠRC-a Čobanova, za što je potvrđena sudska presuda. ŠRC ga je trebao vratiti na posao ravnatelja ili isplatiti oko 200.000 kuna. Grad Sisak pod vodstvom Kristine Ikić Baniček izgubio je nekoliko radnih sporova i građani Siska su za izgubljene sporove platili nekoliko milijuna kuna. ŠRC, Sisak projekti d.o.o., Sisački vodovod, Gradska groblja…. Nakon Čobanova na čelo ŠRC-a došao je Petak. Nije želio izvršavati naloge Kristine Ikić Baniček koji su bili usmjereni protiv njegovih radnih kolega. Pokazao je otpor, postao nepoželjan, odselio u Austriju. U potrazi za poslušnikom Baničeki su potegnuli do Kaštela i doveli Maria Stipkova za ravnatelja.

POSLUŠNIK DO POSLUŠNIKA, NAMJEŠTANJE POSLOVA

Poslušnik obitelji Baniček Stipkov je odbojkaški trener i  poznati lokalni primač Kaštela. U Sisku osim po reputaciji odbojkaša i primača, postao je poznat po tome da je kupio šahovske figure na račun ŠRC-a u vrijednosti preko 20.000 kuna, palme, vozio službeni auto u privatne svrhe, sudjelovao u namještanju poslova popravka krova na bazenu, zabranjivanju ulaska djeci u Ledenu dvoranu Zibel. Da je poslušnik člana SDP-a koji vodi Grad Sisak iz sjene, također dotepenca u Sisak Darka Baničeka, vidjeli smo iz mailova koje su nacionalni mediji objavili a u kojima Darko Baniček daje naredbe Stipkovu poput one da kazni čistačice, dogovara nabavu trenirki preko ŠRC-a za svoju obitelj. Sjećamo se i maila u kojem sisačka političarka Kristina Ikić Baniček, želeći ih uvrijediti, jednu skupinu sisačke djece naziva idiotima i invalidima. Stipkov je u jednoj godini oštetio proračun ŠRC-a za oko 600 tisuća kuna! Pod pritiskom javnosti morao je otići. Njegov navodni rođak dotepenec kao i on Darko Baniček i Kristina Ikić Baniček uhljebili su ga na izmišljeno mjesto za marketing u ŠRC-u.

SAM SEBI IZGLASAO ZAPOŠLJAVANJE U ŠRC-u

Umjesto Stipkova došao je poslušnik Josip Mrgan kojem je Grad Sisak dodijelio nagradu. Mrgan se brzo otkrio i nastavio putem Stipkova pod budnom palicom Darija Batnožića i Kristine Ikić Baniček.

Batnožić je bivši SDP-ov vijećnik u Gradskom vijeću, član Upravnog vijeća ŠRC-a, djelatnik ŠRC-a, alfa i omega sisačke odbojke koji je sam sebi izglasao zapošljavanje u ŠRC-u. Kristina Ikić Baniček dala je zeleno svjetlo da se Dario Batnožić “uhljebi” u ŠRC-u.

SDP-OVAC BATNOŽIĆ OD DOMARA U KRATKO VRIJEME NAPREDOVAO U VODITELJA SVIH OBJEKATA I NOVE DVORANE ZELENI BRIJEG 

Kao član Upravnog vijeća ŠRC-a primljen je na određeno vrijeme kao domar čuvar, a onda je kao član Upravnog vijeća ŠRC-a raspisao natječaj sam sebi za neodređeno. U natječaj su stavili uvjet “položen ispit za tokiskologa“.

Batnožić je položio taj ispit dva tjedna prije nego je kao član Upravnog vijeća raspisao natječaj za zapošljavanje na neodređeno sami sebi. Neki bi rekli da je bio vidovit.

Batnožiću je plaća bila vjerojatno premala pa si je kao član Upravnog vijeća promijenio radno mjesto s drugim, većim koeficijentom i većom plaćom. Ali ni to nije dovoljno pa Batnozić postaje voditelj s većim koeficijentom o čemu odluku opet donosi Upravno vijeće kojeg je Batnožić član.

Sisačkom SDP-ovcu ni to nije dovoljno pa novom sistematizacijom stručnjak Batnožić treba postati voditelj svih objekata i nove dvorane Zeleni Brijeg, naravno s većim koeficijentom i još većom plaćom. Batnožić je odgovoran za poplavljivanje postrojenja Bazena Caprag i za potrošenih 150.000 kn za redovno održavnje u 2020. godini. Kao i za to što je ugrozio građane jer je voda na Bazenu Caprag bila neispravna u ljetnim mjesecima što je i utvrdio Zavod za javno zdravstvo u rujnu 2020. Batnožić je primao mjesečno 700 kn samo zato što sjedio u Upravnom vijeću ŠRC-a.

Kao član Upravnog vijeća ŠRC-a i politički podobnik sami sebi je namještao radna mjesta na kojima će raditi i koju plaću će imati. Sve uz blagoslov Kristine Ikić Baniček. Batnožić je alfa i omega odbojkaškog kluba, a kao gradski vijećnik dobivao je još i mjesečnu naknadu od 500 kn. Batnožić je bio i član Zajednice sportskih udruga grada Siska. Najveća referenca Batnožića da nakon domara na određeno postane voditelj održavanja svih objekata ŠRC-a i dvorane je tjeranje radnika ŠRC-a iako je u ŠRC-u bilo žarište, da rade a trebali su biti u samoizolaciji.

Da se vratimo na ravnatelje. Josip Mrgan potvrđivao je svoju odanost Kristini Ikić Baniček izvršavajući sve njene naredbe. Između ostalih i da ometa rad USKOK-a prilikom izvida na Ledenoj dvorani Zibel. Kao i ostali SDP-ovci u ovom tekstu, Josip Mrgan je uhvaćen  i zaradio je kaznenu prijavu pod optužbom da je lažirao putne naloge i za nepuštanje djece u Ledenu dvoranu Zibel. Nevjerojatno ali istinito, Mrgana na čelu ŠRC-a privremeno je zamijenio ponovno Stipkov. Igru u krug privremeno će zasjeniti novi ravnatelj koji se bira ovih dana, ali i njegovo ime je unaprijed već poznato.

Tko je taj koji Kristini Ikić Baniček i Darku Baničeku dopuštaju da rade što god žele i prolaze nekažnjeno?