Izvanredna situacija na gradskom vijeću – Ikić Baniček stopirala izmjene proračuna, građani ne mogu do državnih 20 milijuna kuna

Neozbiljno, stihijsko i populistički nastrojeno ponašanje sisačke političarke Kristine Ikić Baniček, došlo je na naplatu danas kada je sasvim jasno da je gradonačelnica Siska izgubila većinu u Gradskom vijeću.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća trebala se donijeti Izmjena i dopuna Proračuna Grada Siska za 2021. godinu, važna za Siščanke i Siščane jer je primjerice obuhvaćala 20 milijuna kuna koje je Vlada RH dala za sanaciju šteta našim sugrađanima, sanaciju šteta u osnovnim školama koju pohađaju naša djeca, sanaciju šteta na zgradama gradskih ustanova…

No, nakon što je sjednica počela, vladajući SDP sa svojom gradonačelnicom nervozno koristi stanku i prekida se sjednica Gradskog vijeća.

Od tolike samohvale “uspješna” političarka s 8-godišnjim zasjedanjem na čelu grada, nakon što ju je napustilo 30-tak ravnatelja i direktora, nema potporu ni u Gradskom vijeću.

Nismo željeli dopustiti da Siščanke i Siščani zbog nesposobnosti SDP-ove gradonačelnice ostanu bez važnih potpora koje im država kroz gradsku blagajnu omogućava, stoga smo željeli podržati mjere koje su bile za sanaciju šteta od potresa, no za SDP-ovu Ikić Baniček su potrebe politike opet ispred građana i prekinula se sjednica.

Ovim putem obavještavamo i javnost kako ni u ovim kriznim vremenima i potresom stradalom Sisku, političarka Kristina Ikić Baniček ni jednu kunu nije prenamijenila za stradale u potresu pa će tako svi projekti koje će financirati kreditima ići dalje, a sve u svrhu rezanja vrpce u vrijeme lokalnih izbora.

Danas je Kristina Ikić Baniček pred 30 ljudi uključujući novinare, izrekla laž da u svom mandatu nije dizala kredite za Grad Sisak, što je šokiralo sve prisutne.

Jasno je da ona živi u paralelnom svijetu sa svojim suprugom, stvarnim šerifom ovog grada. Njih potres nije ni okrznuo.

Koje su to izvanredne okolnosti koje su Kristini Ikić Baniček danas bile važnije od donošenja prijeko potrebnih mjera za stradale Siščane, neka se javno očituje.

GO HDZ Sisak