Ikić Baniček (SDP) nakon plakata opet promidžbu radi gradskim novcem?

Samo nekoliko mjeseci nakon što je cijela Hrvatska bila svjedok plaćanja osobne promocije vezane uz potres u gradu Sisku, zbog čega je dobila kritike i iz svog SDP-agradonačelnica Kristina Ikić Baniček ponovno gradski novac koristi u predizborne svrhe. Na kućne adrese Siščana, dostavljajući promidžbenu slikovnicu „Što smo napravili u četiri godine“, opet su leđa vjerojatno podmetnuli radnici Vodovoda. Jer inače ako niste znali njihov je posao dijeliti pamflete gradonačelnice. Naklada takvih pamfleta je gotovo 19.000 primjeraka, što predmnijeva da je i ova predizborna brošura tiskana na 20 tisuća primjeraka, na 24 stranice visokokvalitetnog papira.

Tražimo predsjednika SDP-a Peđu Grbina da preuzme račune za tiskanje ove brošure jer su oni jednako tako stranačka promocija kandidatkinje koja se ne bi smjela plaćati novcem iz Gradskog proračuna, već novcem SDP-a.

Da apsurd bude veći, u slikovnici se sisačka političarka hvali na naslovnici Ledenom dvoranom Zibel, koja je postala sinonim za izvlačenje novaca, dvoranom za koju nitko ne zna točno koliko je koštala, spominju se iznosi preko 60 milijuna kuna, a ne smiju je pohađati sisačka djeca. Hvali se projektima koji su svi napravljeni iz kredita, a vidimo da se hvali i Holandskom kućom koju je Ministarstvo spašavalo od nedovršetka i plaćanja penala prema EU, potom opremanje novog voznog parka Autoprometa Sisak, zahvaljujući isto tako Ministarstvu, kao i energetskom obnovom, izgradnjom dvorane uz vrtićki objekt Bubamara i još nekim projektima kojih ne bi bilo da nije bilo Vlade Republike Hrvatske. Samoprozvanu stručnjakinju za EU fondove godinama su izvlačili državni novci od propasti projekata, a ona je bez imalo srama, dolazila i rezala vrpcu i radila samopromociju.

Nedavno je na službenim stranicama objavila da je potrošila preko 22 milijuna kuna koje su bile namijenjene za interventnu pomoć našim sugrađanima nakon potresa i do dana današnjeg nismo dobili odgovor na čijem su računu završili novci?

Skandal se ponavlja i s karticama za građevinski materijal.

Vlasnici objekata koji su oštećeni u potresu i imaju oznaku zelenu oznaku U2 i žutu oznaku PN2 podnijeli su 5446 zahtjeva za vrijednosne kartice za kupnju građevinskog materijala za hitnu sanaciju no građani se žale kako još uvijek nisu dobili namjenske kartice, u pitanju je nekoliko tisuća građana.

Zar se čeka sredina mjeseca svibnja kako bi sisačka političarka Ikić Baniček svoju kampanju opet radila novcem namijenjenima za pomoć Siščanima?

Sisačka gradonačelnica je tipični primjer foteljaša koji se svog sjedala drži kao lopov ljestava. U borbi za istu tu fotelju koja joj omogućava trošenje gradskih novaca u privatne svrhe, još kratko vrijeme besramno tiska slikovnice i hvali se kreditima. A ljudi neka čekaju na kartice za građevinski materijal za hitnu sanaciju dimnjaka i krova. Oni imaju vremena, dok ona nema, ona ima samo još dva mjeseca do izbora.

Vijest su prenijeli i brojni mediji:

jutarnji.hr

tportal.hr

rtl.hr