Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček opet javno uhvaćena u laži

“Dok istina obuje cipele, laž proputuje pola svijeta” Mark Twain

Članak iz Jutarnjeg Lista:

Negativna i diskriminirajuća politika gradonačelnice Kristine Ikić Baniček (SDP) i dalje se nastavlja prema sisačkom hokeju. U Jutarnjem listu gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i njen zamjenik Marko Krička (SDP) iznijeli su niz neistina i laži u pokušaju diskriminacije HK Siscia. Oštro odbacujemo bilo kakvo politikanstvo na račun djece i članova kluba koji treniraju hokej u bilo kojem klubu.

Službeni dokumenti jasno pokazuju da se radi o diskriminaciji jednog kluba

Službeni dokumenti govore dovoljno sami za sebe i jasno je da se klub HK Siscia diskriminira jer i nakon službenih odluka Arbitražnog suda i Sportske inspekcije u svom gradu i dalje ne mogu na led u dvorani koja je koštala više od 50 milijuna kuna namaknutih kreditom.

Stvarni krivci i akteri ove ružne priče, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček (SDP) i njeni suradnici, dokazano diskriminiraju, politiziraju, koriste poluge političke moći da bi širili netrpeljivost i prezentirali Sisak kao grad mržnje, podjela i time punili novinske stupce. Trenutno misle da mogu što hoće s pozicije vlasti ali neće još dugo.

 

Suprug gradonačelnice Darko Baniček na društvenim mrežama objavljuje službeni dokument iz Gradske uprave

Skandalozno je da na led mogu članovi jednog kluba, a da se drugom oduzima ta ista mogućnost i da se suprug sisačke gradonačelnice Darko Baniček posprdnim tonom o tome bavi na društvenim mrežama, objavljujući službene dokumente u koje uopće ne bi smio imati uvid.

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček opet javno uhvaćena u laži

Gradonačelnica je opet javno uhvaćena u laži ističući kako joj očitovanje Hrvatskog saveza hokeja na ledu daje legitimno pravo da govori da postoji samo jedan klub KHL Sisak, kako je on jedini legitiman i iz tog razloga kao član Zajednice sportskih udruga Grada Siska može na led. Ubrzo nakon izrečene laži, Hrvatski savez hokeja na ledu dostavlja Gradu Sisku očitovanje kako su to neistine, naime nikad nisu izdali očitovanje da je KHL Sisak jedini klub u Sisku.

Izvadak iz Zapisnika s 5. sjednice Gradskog vijeća Grada Siska održane 22. veljače 2018. godine, stranica 8.

https://sisak.hr/wp-content/uploads/2018/04/1.-Usvajanje-zapisnika-s-5.-sjednice-Gradskog-vije%C4%87a-Grada-Siska.pdf

Odgovor Hrvatskog saveza hokeja na ledu dobili smo u okviru novinarskog pitanja upućenog HDZ-u.

 

Dakle, ni nakon dvije dobivene odluke Arbitražnog suda pri Hrvatskom olimpijskom odboru i Rješenju Samostalne službe sportske inspekcije Središnjeg državnog ureda za šport, u kojima se jasno navodi kako je HK Siscia nezakonito izbačena iz članstva Zajednice sportskih udruga grada Siska, i naređenju inspekcije  da se HK Sisciji omogući status koji imaju i drugi punopravni članovi, uključujući i termine za treninge, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček (SDP) i njen zamjenik Marko Krička (SDP) koji je ujedno i predsjednik te iste Zajednice i dalje ne poštuju odluke institucija Republike Hrvatske i diskriminiraju članove HK Siscije.

Unatoč svemu, članovi jednog hokejskog kluba i dalje su diskriminirani, ne smiju u Ledenu dvoranu, gledaju je tek izvana i treniraju u tuđim dvoranama, a sisačka koju ćemo otplaćivati svi mi Siščani trenutno je taoc jedne obitelji i isključivo u upravljačkim rukama SDP-ovih poltrona.

Zarazna je i razorna moć laži, kaže Ivo Andrić.