ČLANICE ZAJEDNICE ŽENA HDZ-a „KATARINA ZRINSKI“ SISAK NA „ZDRAVOJ KAVI“ U SISKU

U sklopu projekta „Nisi sama-educiraj se uz zdravu kavu s nama“ u Sisku je 13. svibnja 2022. održana prva zdrava kava s doktorima i zainteresiranim građanima.

Projekt „Nisi sama-educiraj se uz zdravu kavu s nama“ osmislila je i pokrenula udruga „Nismo same“ s ciljem prevencije i promocije zdravlja i zdravih navika te povećanje svijesti građana o važnosti prevencije raka dojke.

Članice Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Sisak odazvale su se pozivu na zdravu kavu državne tajnice Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željke Josić, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, OB „Dr. Ivo Pedišić“  Sisak koja je zajedno s kolegama liječnicima koji su se odazvali pozivu udruge, Tonka Jozić Novinc, voditeljica Odjela infektologije OB „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, Vladimira Valentić-Petrović, ginekologijnja, Ivona Poljak, psihologinja s DBC Zagreb, Darko Kolar, dr.med., abdominalni kirurg i voditelj Odjela operacije u službi za kirurgiju OB „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, Dejan Čanak, dr. med., specijalist radiologije, razgovarala sa zainteresiranim građanima koji su u opuštenoj atmosferi postavljali pitanja vezana uz dijagnozu, suživot s rakom, mogućnost preventivnih pregleda, načinu samopregleda te pitanja o ostalim zdravstvenim nedoumicama.

S obzirom na informacije i saznanja o negativnom utjecaju korone vezano uz porast broja oboljelih od malignih bolesti, o malom odazivu građana na preventivne preglede, niskoj informiranosti o dostupnim programima, svjesne smo važnosti organiziranja ovakvih druženja i aktivnosti vezanih uz edukaciju građana i podizanje svijesti o važnosti preventivnih pregleda te zahvalne organizatoru, uz nadu skorog ponovljenog susreta.