VIJEĆNICI HDZ-A NAPUSTILI SJEDNICU GRADSKOG VIJEĆA: TKO ŠTITI KRADONAČELNICU IKIĆ BANIČEK

Proteklih tjedana iznijeli smo u javnost detalje vezano uz kriminalne operacije koje se vežu uz prvu osobu grada Siska Kristinu Ikić Baniček i njene suradnike te supruga, koji se slučajno već 9 godina vodi kao nezaposlena osoba. Postavili smo nekoliko upita tko štiti sisačku gradonačelnicu, jer slijedom samo onoga što smo iznijeli, kroz Športsko rekreacijski centar i dvije sportske dvorane, sisački proračun oštećen je za nekoliko desetaka milijuna kuna.

CENZURA, STRAH OD PITANJA

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća koja je bila uživo, predsjednik Gradskog vijeća Bojan Dadasović promijenio je redoslijed postavljanja pitanja i samo 2 naših vijećnika moglo je postaviti pitanje.

Cenzura, diskriminacija i strah od onog što će naši vijećnici izreći javno u eter.

Danas, nakon izgovorene najave predsjednika Gradskog vijeća Dadasovića i priznanja da vijećnica HDZ-a treba prva postavljati pitanje, u roku minute, predsjednik Gradskog vijeća mijenja odluku i daje riječ vijećnici SDP-a.

Danas se ponovila ista situacija, ne dopuštaju se pitanja vezana uz kriminal u gradskom sustavu i iz tog razloga Klub vijećnika HDZ-HSLS-HKS napustio je sjednicu koja je i ovaj put organizirana isključivo za pjevanje hvalospjeva kradonačelnici Ikić Baniček i njenim poslušnicima. Kvorum imaju, postali su svrha sami sebi.

ŠRC POSTAO SINONIM ZA PRANJE NOVCA – I OPET BIRAJU NOVOG RAVNATELJA

Iznošenjem detalja o dodatnim ugovorima izvan ugovora ključ u ruke za Ledenu dvoranu Zibel, malverzacije u poslovanju Športsko rekreacijskog centra Sisak, upad policije, krivotvorenje putnih naloga, željeli smo upozoriti i javnost budući se upravo ovih dana opet provodi natječaj za novog ravnatelja.

U sisačkoj javnosti poznato je ime budućeg novog ravnatelja, stvar je to koalicijskih pregovora, no isto tako željeli smo upozoriti i vijećnike, a posebice one koji omogućuju većinu u vijeću Kristini Ikić Baniček da su suodgovorni jer šute i odobravaju kriminalne radnje koje se događaju u okviru Športsko rekreacijskog centra.

Jučer smo iznijeli konkretne podatke o namještanju ponuda kako bi se posao popravka krova na bazenu ŠRC-a u vrijednosti gotovo 200.000 kuna dodijelio jednoj firmi. A kradonačelnica se ovih dana bavi time tko će biti novi ravnatelj.

NAMJEŠTANJE POSLOVA, ZLOPORABA POLOŽAJA I OVLASTI

ŠRC je 17.8.2018. (petak) uputio Poziv za dostavu ponuda za sanaciju kompletnog krovišta Gradskog bazena firmi M. B., firmi F. , firmi R.

Ponuda firme R. ima datum sastavljanja 11.8.2018. Dakle 6 dana prije nego što je im je uopće upućen Poziv za dostavu ponude!

Firma F. je još bolja, ona ima datum sastavljanja ponude 8.8.2018., čak 9 dana prije nego je uopće upućen Poziv za dostavu ponuda!

Firma M. B. prema Zapisniku jedina ima valjanu ponudu na 189.120,00 kuna.

PREKRŠILI ODREDBE VLASTITOG JAVNOG POZIVA – ISPLATILI PREDUJAM OD 60%

U Pozivu na dostavu ponuda jasno piše da će se PLAĆANJE IZVRŠITI BEZ PREDUJMA.

No M. B. i ŠRC već 27.8.2018. potpisuju ugovor u kojem protivno Pozivu za dostavu ponuda i zakonu ugovaraju avansno plaćanje od 60%!

I taj iznos od 116.380,00 kuna je isplaćen samo dva dana kasnije 29.8.2018.!

Prošlo je samo 12 dana od upućivanja Poziva za dostavu ponuda do plaćanja! Omogućila Kristina Ikić Baniček, proveo predsjednik Upravnog vijeća uz pomoć ravnatelja.

Ista firma M. B. popravljala je i radila i na Ledenoj dvorani i na Segesti. Nekoliko puta su izvršeni popravci i ponavljani radovi…a najbolji opis kako je saniran krov za gotovo 200.000 kuna slika je kanti koje skupljaju kišnicu, dok sisačka djeca plivaju pored u bazenu.

ISMIJAN ZAHTJEV ZA SISAČKE RODITELJE DA IM SE SMANJI CIJENA VRTIĆA I IZMJENI ODLUKA O IZOSTANKU DJETETA 

Zahtjev koji smo uputili za sisačke roditelje da ih se oslobodi plaćanja vrtića za vrijeme kada su djeca bila u samoizolacijama, da se ne šalju računi za pune iznose jer djeca moraju prema sadašnjoj Odluci izostati 15 dana u kontinuitetu nije naišao na odobravanje.

Za to sluha nema ni gradska SDP-ova vlast ni oni koji im omogućavaju tu većinu jer su javno i rekli stav kako neće podržati naš prijedlog za rasterećenje sisačkih roditelja.

Očito su upravna vijeća, stimulacije, nadzorni odbori i ostale beneficije iznad svega, kroz kriminal u ŠRC-u drže se protokola ruka ruku mije, a iznad njih je još i Kristina Ikić Baniček čiji inicijali svjedoče istinu: Kradem I Bježim.

Klub Vijećnika HDZ, HSLS i HKS