SNAŽNE PORUKE S 34. OBLJETNICE OSNUTKA GO HDZ SISAK

U prepunoj dvorani hotela Panonija više od 300 članica i članova najbrojnije stranke u Republici Hrvatskoj obilježilo je svoju 34. obljetnicu osnutka GO HDZ-a Sisak.

Uz domaćina, predsjednika GO HDZ-a Sisak Tomislava Kralja te predsjednika ŽO HDZ-a Sisačko-moslavačke županije i župana Ivana Celjaka svečanosti su nazočili predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja i graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, državni tajnici Domagoj Orlić, Željka Josić, Tugomir Majdak i Tomislav Družak, glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice i saborski zastupnik Krunoslav Katičić, saborska zastupnica i gradonačelnica Magdalena Komes i mnogi drugi dužnosnici i gosti.
Prilikom svog obraćanja visoki dužnosnici poslali su snažne poruke posrnulom vladajućem SDP-u na čelu s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček.
Sisak je na žalost jedini grad u SMŽ koji nije iskoristio svoju priliku za obnovu i revitalizaciju. Posrnula gradonačelnica Ikić Baniček potratila je gotovo 27 milijuna eura koje je u tu svrhu osigurala Vlada RH. Sisak je među tri jedina grada čija je gradonačelnica iskoristila poreznu reformu uvođenjem višeg poreza nakon ukidanja prireza pokušavajući prikriti time svoju nesposobnost i nevjerojatnu upornost u uništenju gradske blagajne na štetu svih građanki i građana Siska.
S druge strane Sisačko-moslavačka županija na čelu sa županom Ivanom Celjakom provodi nikad veća ulaganja u zdravstvo, obrazovanje i socijalnu skrb na području grada. Zahvaljujući izvrsnoj suradnji s Vlada RH u Sisku se provodi jedno od najvećih ulaganja u zdravstvo u posljednjih 50 godina a uskoro se dovršava i izgradnja autoceste do Zagreba.
“Mnogobrojnim investicijama u razvojno-socijalne projekte i zahuktavanjem obnove pridonosimo revitalizaciji Sisačko-moslavačke županije, koja danas ima više zaposlenih nego prije potresa. Do kraja ovog mandata ispunit ćemo još jedno važno obećanje – dovršit ćemo autocestu od Zagreba do Siska.” istaknuo je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.
Župan Celjak naglasio je kako je županija u posljednje dvije godine jedno veliko gradilište kojim ne samo da se obnavlja sve ono što je stradalo u potresu već se svemu dodaje nova vrijednost, ključ revitalizacije ovog kraja usmjerena na mlade i obitelj ne izostavljajući brigu i skrb o našim starijim građanima. “Zahvaljujući izvrsnoj suradnji s Vladom RH naša županija dobiva novu vrijednost novu priliku za poboljšanje uvjeta života svakog građana naše županije. “, zaključio je župan Celjak.
Tomislav kralj, predsjednik GO Sisak jasno je poslao poruku kako je Sisak spreman za sve nadolazeće izbore a posebice one koji slijede 2025. godine kada će Hrvatska demokratska zajednica preuzeti vlast u gradu hrvatskih pobjeda “Ne možemo dočekati lokalne izbore! Nakon što preuzmemo odgovornost za naš  grad, odmah ćemo ukinuti harač koji je SDP nametnuo Siščankama i Siščanima! Ispravit ćemo nepravdu koju im nanosi Ikić Baniček i pridonijeti povećanju njihovih primanja. Sisak će dobiti svoju zasluženu priliku za napredak i razvoj, na ponos ne samo građanki i građana grada Siska već i cijele županije.”

Sisak je spreman na promjene!