TRAŽIMO OSTAVKU RAVNATELJA ŠRC SISAK JOSIPA MRGANA ZBOG KRŠENJA PROPISA I SVJESNOG UGROŽAVANJA ZDRAVLJA ZAPOSLENIKA I GRAĐANA

Športsko rekreacijski centar Sisak, ustanova kojoj je osnivač Grad Sisak, proteklih je dana pod povećalom javnosti nakon što je otkriveno da je 9 djelatnika (6 spremačica, 1 osoba s recepcije, 1 iz računovodstva, zamjenik ravnatelja) ove ustanove i 1 igrač vaterpolo kluba, zaraženo koronom. Nije sporno što su djelatnici zaraženi, nego što se ravnatelj Josip Mrgan oglušio na jasnu preporuku Zavoda za javno zdravstvo da ostali zaposlenici moraju u samoizolaciju budući su bili u kontaktu sa zaraženima tj. da se ustanova zatvori do 14.3.

Zaposlenici ŠRC-a o tome nisu dobili obavijest, prešućuje im se da trebaju biti u samoizolaciji, dakle u svom domu, a ne na radnom mjestu.

Imamo saznanja da je jedan zaposlenik čak dobio novčanu kaznu jer je kršio mjeru samoizolacije, a nije ni znao da mu je izrečena. Ne samo da su ogorčeni nego i očajni zaposlenici, jer su po saznanju da su danima trebali službeno biti u samoizolaciji, morali dolaziti na posao i svjesno kršili propise.

U isto to vrijeme održavao se program za majke i bebe na bazenu, treninzi za vrtićku djecu? Tko će još preuzeti odgovornost za svjesno ugrožavanje zdravlje zaposlenika i korisnika usluga ŠRC-a?

RAVNATELJ I GRADONAČELNICA IKIĆ BANIČEK PREŠUTJELI MJERE SAMOIZOLACIJE

Pozivamo ravnatelja Mrgana, gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček koja je u sve upućena, da se očituju i kažu zašto se tjeralo zaposlenike ŠRC-a da krše mjere samoizolacije, inzistiralo da dođu raditi i zašto se javnosti prešutilo da su se djelatnici u gradskoj ustanovi koji su izravnom kontaktu s građanima razboljeli?

Zbog dovođenja u opasnost zdravlja zaposlenika i Siščanki i Siščana, posebice najosjetljivije skupine, vrtićke djece, tražimo OSTAVKU ravnatelja Josipa Mrgana, a gradonačelnici Siska Kristini Ikić Baniček upućujemo poziv da se ostavi odgovorne funkcije upravljanja Gradom jer su njezina neodgovornost i nesposobnost uz dosad neviđenu kaubojštinu na gradskim prostorima, prešli u opasnu zonu igranja sa životima Siščanki i Siščana.

 

GO HDZ Sisak

 

Iz medija:

https://hr.n1info.com/vijesti/sisacki-hdz-trazi-ostavku-ravnatelja-src-a-zbog-koronavirusa/

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sisacki-hdz-trazi-ostavku-ravnatelja-srca-zbog-koronavirusa/2261967.aspx

https://direktno.hr/domovina/sisacki-hdz-trazi-ostavku-ravnatelja-src-zbog-krsenja-pravila-oko-korone-zahtijevaju-ocitovanje-ikic-226843/?fbclid=IwAR0w8Gk1_kuuNuIvRrDh2wyNpKfOWvOUVWOj6o8qvy71ynxRVjCvPr82Ue4

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/sisacki-hdz-zatrazio-ostavku-ravnatelja-src-a-sisak-josipa-mrgana—644341.html

https://novine.hr/vijesti/sisacki-hdz-trazi-ostavku-ravnatelja-src-a-zbog-koronavirusa

https://www.radio-banovina.hr/gradska-organizacija-hdz-sisak-trazi-ostavku-ravnatelja-src-sisak/

https://www.sisak.info/2021/03/17/sisacki-hdz-trazi-ostavku-ravnatelja-src-a-zbog-krsenja-propisa-i-ugrozavanja-zdravlja-zaposlenika-i-gradana/

https://siscia.hr/ravnatelj-src-a-i-gradonacelnica-ikic-banicek-presutjeli-mjere-samoizolacije/