Škola u kojoj vas profesori motiviraju da igrate igrice pod satom, izrađujete i vozite automobile, sudjelujete u utrkama…

Početak školske godine prilika je za susrete s učenicima diljem Hrvatske, a iz Siska stiže potpuno pozitivna priča, nakon što je pokrenut projekt obrazovanja za tehničare za razvoj videoigara u Tehničkoj školi Sisak kojoj je osnivač Sisačko-moslavačka županija, danas su u klupe sjeli i učenici prve generacije upisanih u to zanimanje. Izrazito velik interes, pokazala je činjenica kako se za svako od 23 mjesta u odjelu kandidiralo desetak kandidata.

Zamjenik župana Ivan Celjak, mag. iur., susreo se danas s učenicima koji su upisali prvi razred Tehničke škole Sisak, jedne od najboljih tehničkih škola u Republici Hrvatskoj te im za razliku od uobičajenog držanja govora dobrodošlice, na duhovit način crticama iz vlastitog života pokušao razbiti tremu zbog početka školske godine.

Zamjenik župana Ivan Celjak

Ispričao im je kako škola može značiti ozbiljnu prekretnicu u životu, osim znanja koje se u srednjoj školi stekne, tamo se može primjerice upoznati i buduća supruga pa i vjenčani kum, baš kao što je bio njegov slučaj.

Razvojem ovog programa županija nastoji pomoći djeci da upisuju zanimanja koja će biti konkurentna na tržištu rada, te da za svoj posao budu adekvatno i plaćeni. Celjak je dodao kako je najbolja mjera demografske politike upravo adekvatno plaćeno radno mjesto.

“Kao Siščaninu izuzetno mi je drago da smo upravo u našem gradu, u školi kojoj je osnivač Sisačko-moslavačka županija, uspjeli pokrenuti ovaj program i da s ponosom možemo reći kako se naša Tehnička škola Sisak razlikuje od ostalih u Hrvatskoj, prije svega pruža mnoge izazove, tako uz redovite nastavne programe, omogućava sudjelovanje u izradi i utrci solarnih automobila sada već dobro poznatoj hrvatskoj javnosti, a osim toga pruža mogućnost prakse u inozemstvu te sudjelovanje na mnogim natjecanjima.”

Da je sve više onih koji žele biti učenici ove škole, potvrdio je i ravnatelj škole Davor Malović. Ove godine samo u prve razrede upisalo se 124 učenika.

Sisačko-moslavačka županija osim što je prva među županijama po poticajima za poduzetnike i obrtnike, nakon pokretanja poduzetničkog inkubatora PISMO u Novskoj, koji postaje popularan i izvan granica zemlje, danas s ponosom nosi titulu središta gaming industrije.

Izvor: nacionalno.hr