Sisak – polaganje vijenaca povodom Dana državnosti


Na današnji dan prije točno 26 godina Hrvatski sabor je donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske čime je Hrvatsku proglasio neovisnom, samostalnom i suverenom državom. U svom obraćanju predsjednik dr. Franjo Tuđman je posebno istaknuo kako je to “čin slobodne odluke hrvatskoga naroda, čin slobode kojim jedan narod hoće postati punopravnim članom međunarodne zajednice slobodnog svijeta”.

Obilježavanje Dana državnosti u Sisku je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen na sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac, a nastavilo se paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku. Počast je polaganjem, vijenaca i paljenjem svijeća odalo izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije župan Ivo Žinić i zamjenici Ivan Celjak i Roman Rosavec.

Svi naši poginuli hrvatski branitelji i svi Hrvati koji su kroz povijest dali svoje živote za ideju samostalne i neovisne Hrvatske su nam ostavili našu Domovinu, a na nama je da je učinimo prosperitetnom zemljom, zemljom u kojoj će naša djeca moći zasnovati svoje obitelji bez straha za egzistenciju, zemljom sretnih i zadovoljnih ljudi.


Foto: SMŽ, Radio Banovina