SISAČKO-MOSLAVAČKI HDZ-HSLS-HSS-HSP-HKS-HNS-HSU POTPISALI PREDIZBORNI KOALICIJSKI SPORAZUM

Sisak, 24. travnja 2021. – Uz snažnu poruku o potrebi zajedništva, HDZ – HSLS – HSS – HSP – HKS – HNS – HSU potpisali su danas predizborni koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na izborima za župana Sisačko-moslavačke županije te za Županijsku skupštinu Sisačko-moslavačke županije. Predizborni sporazum potpisali su u Sisku čelnici županijskih organizacija navedenih sedam stranaka – Ivan Celjak, HDZ-ov kandidat za Sisačko-moslavačkog župana te predsjednici Sisačko-moslavačkog HSLS-a Davor Kljakić, HSS-a Željko Lenart, HSP-a Josip Mišković, HKS-a Slavko Muža, HNS-a Ivan Nekvapil te HSS-a Emil Franjević.

Predsjednik Sisačko-moslavačke organizacije HDZ-a, saborski zastupnik i kandidat za župana Ivan Celjak poručio je kako potpisivanjem ovog sporazuma žele poslati jasnu poruku zajedništva svim stanovnicima Sisačko-moslavačke županije.

„Mnogo puta ranije smo naveli da je zajedništvo ključno u ovom izazovnom vremenu u kojem se nalazimo. Sada su nam, više nego ikada ranije, potrebni zajedništvo i otvorena suradnja. Suradnja županije sa svim općinama i gradovima, i naravno Vladom RH s ciljem obnove, zadržavanja i vraćanja ljudi na područje naše Sisačko-moslavačke županije, gospodarskog rasta i razvoja. Ovom prigodom još jednom zahvaljujem našim koalicijskim partnerima, odnosno svim članicama i članovima HSLS-a, HSS-a, HKS-a, HSP-a, HNS-a i HSU-a što su prepoznali našu energiju, ustrajnost, način i modele rada kojima ćemo, uz zajedničke napore, unaprijediti kvalitetu života u Sisačko-moslavačkoj županiji“, istaknuo je Ivan Celjak. Prigodu je iskoristio i kako bi predstavio svog kandidata za dožupana – Mihaela Jurića, predsjednika HDZ-a Grada Petrinje.

Predsjednik Sisačko-moslavačkog HSLS-a Davor Kljakić podsjetio je da je njegova stranka i do sada bila u koaliciji s HDZ-om te da tu suradnju žele nastaviti i dalje. „Zajednički cilj svima nam je obnova naše porušene županije te njen ravnomjeran razvoj. Posebnu podršku želimo dati kandidatu za budućeg župana Ivana Celjaka“, kazao je Kljakić.

Predsjednik Sisačko-moslavačkog HSS-a Željko Lenart istaknuo je da ova velika koalicija zajedničkim snagama mora i može riješiti mnogo toga lošega što je pogodilo njihovu županiju. „Protekle četiri godine pratili smo rad Ivana Celjaka i dokazao je da su mu na prvom mjestu Sisačko-moslavačka županija i poboljšanje uvjeta života u našem okruženju koje je stagniralo niz godina. Zato što smo prepoznali kvalitete Ivana Celjaka kao mladog čovjeka koji ima želju i volju da radi, odlučili smo ga podržati za budućeg župana“, rekao je Lenart.

Predsjednik Sisačko-moslavačkog HSP-a Josip Mišković izrazio je zadovoljstvo zbog dogovaranja velike koalicije u ovom teškom razdoblju kad Sisačko-moslavačka županija više nego ikada treba staviti stranačke interese sa strane te svoje građane na prvo mjesto. S njime se složio i predsjednik Sisačko-moslavačkog HKS-a Slavko Muža dodavši kako će u ovom sastavu moći obnoviti svoju županiju i poboljšati uvjete svih njihovih građana. Predsjednik HNS-a Ivan Nekvapil istaknuo je kako županija sada treba novu energiju koju Ivan Celjak i njihova koalicija sada mogu ponuditi građanima. Predsjednik Sisačko-moslavačkog HSU-a Emil Franjević zaključio je kako je suradnja s HDZ-om najplodonosnija za hrvatske građane, ali i za umirovljenike te ih zato sve pozvao da 16. svibnja izađu na izbore i daju svoj glas ovoj koaliciji.