Sisačko-moslavačka županija i Gimnazija Sisak potpisale su Sporazum kojim se županijski uredi daju na privremeno korištenje školi

Uredi su u potpunosti preuređeni u učionice i kabinete te opremljeni za novi početak školske godine. Riječ je o prostoru ukupne površine 650 kvadratnih metara, preuređenom u deset velikih učionica za 20 razrednih odjeljenja, učenika upisanih u tri smjera; jezični, opći i prirodoslovno-matematički.

Time su donedavni uredi župana i službenika županijske uprave na adresi Rimska 28 u Sisku, postali školski objekt za 372 učenika sisačke gimnazije i 51 djelatnika Gimnazije, dok se njihova škola ne obnovi.

”Tražili smo čvrst i siguran objekt u centru grada u kojem bi se moglo smjestiti 20 razrednih odjeljenja i ovo je bila najvažnija odluka. Mi možemo biti smješteni na bilo kojoj lokaciji, a djeca moraju biti na prvom mjestu” – istaknuo je župan Celjak.

Nakon razornog potresa u prosincu 2020. godine, zgrada Gimnazije Sisak pretrpjela je velika oštećenja i označena je kao neupotrebljiva. Upisana je u Registar kulturnih dobara te je od strane škole, uz pomoć Sisačko-moslavačke županije, pokrenut postupak javne nabave za izradu elaborata o građevinskom stanju, glavni projekt cjelovite obnove i projekt proširenja i uređenja zgrade.

”Sigurnost i potrebe djece su nam na prvome mjestu, nije bilo dvojbe oko ustupanja ureda službenika za potrebe odvijanja nastave sisačkih gimnazijalaca, mi smo se prilagodili novonastaloj situaciji i smjestili u staroj zgradi tzv. bivše Komande. Dat ćemo sve od sebe da se oštećena zgrada Gimnazije Sisak obnovi, te učenicima omogući nastava na starom mjestu, a ujedno i sačuva zgrada kao kulturno dobro” istaknuo je Celjak.