SISAČKI SAVJETNIK ZA ŽARULJE U POSLOVIMA PREKO 28 MILIJUNA KUNA

Nepravilnosti oko izgradnje Ledene dvorane Zibel nastavljaju se dalje. Nakon što smo otkrili kako je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sakrila tragove dodatnih troškova 10 milijuna kuna kroz gradnju dvorane Zibel, priča ide dalje. Savjetnik sisačke gradonačelnice Nedžad Bakalović (u žargonu zvan savjetnik za žarulje) izravno je uključen u sumnjive radnje oko dvorane Zibel. Bakalović je poznat po tome što mu je Kristina Ikić Baniček izravno pogodovala dajući mu da besplatno i bespravno koristi ured u gradskoj vijećnici, prijavi sjedište tvrtke tamo i koristi gradski novac za poslovanje privatne firme Regenerate d.o.o.  Za razliku od ostalih sisačkih poduzetnika koji su bili obvezni Gradu plaćati i zakup i režijske troškove. Možda se radi o istom onom Nedžadu koji je obećavao plantažu od 100 ha lavande u jednoj istarskoj općini kroz zadrugu pa se ta ista zadruga našla u stečaju.

POLA GODINE NAKON SKLOPLJENOG UGOVORA ZA IZGRADNJU DVORANE ZIBEL – IKIČKA NARUČUJE STUDIJU OPRAVDANOSTI

Sreća se očito osmjehnula u Sisku onima koji sudjeluju u poslovima s obitelji Ikić Baniček.

Sisačka političarka Kristina Ikić Baniček naručila je Studiju društvene opravdanosti izgradnje Ledene dvorane Zibel pola godine nakon već sklopljenog ugovora za izgradnju Ledene dvorane! Studija je izrađena u svibnju 2017. godine, dakle pola godine NAKON što je Grad Sisak već sklopio prvi ugovor za izgradnju Ledene dvorane.

Kao što sam naziv Strategije o društvenoj opravdanosti kaže, Strategija je trebala biti izrađena prije sklapanja ugovora o izgradnji da se utvrdi društvena opravdanost izgradnje Ledene dvorane. Posao izrađivanja Studije dobila je tvrtka Nedžada Bakalovića koji je jako dobro poznat sisačkoj javnosti, no očito nedovoljno tijelima gdje njegovi podaci leže u ladici.
Bakalović je bio uključen i u mutne poslove oko izgradnje nove dvorane Zeleni Brijeg pa tako je 12.6.2018. pisao tadašnjem ravnatelju ŠRC-a Mariju Stipkovu o detaljima spojeva i izvedbi konstrukcije na dvorani, pita jel tvrtka kojoj planiraju namjestiti posao samo izvođač ili će raditi i projektnu dokumentaciju pa upozorava da se mora nostrificirati diploma i druge detalje.

GRADSKI USB-OVAC

Savjetnik gradonačelnice za žarulje Nedžad Bakalović gradskoj upravi Grada Siska poznat  je po tome da donosi zadatke odnosno projektne zadatke, troškovnike i druge podatke koji su potrebni za namještanje natječaja na USB uređajima koje službenici moraju pustiti u proceduru s ciljem namještanja cijene i izvođača. Rijetko se pojavi u službenim prepiskama putem maila jer ovako nema njegove odgovornosti već se odgovornost za kriminal pokušava prebaciti na službenike i pročelnike koji moraju raditi po naputku gradonačelnice Kristine Ikić Baniček.

Nedžad Bakalović radio je na poslovima energetske učinkovitosti javne rasvjete grada Siska u vrijednosti od 28 milijuna kuna s PDV-om, za koju vidimo da nije zaživjela, ali milijuni sisačkih kuna su isplaćeni. Njegovo ime se spominjalo i kod kontroverzne osječke javne rasvjete gdje su također građani ukazivali na velike propuste.

Unatoč oprezu i Bakalović je uhvaćen 16.6.2016. kada sudjeluje u prepisci službenika Grada Siska i notorne Biljane Lerman, članice uprave tvrtke Nabava d.o.o. Ive Šuler, USKOK-ove osumnjičenice u slučaju JANAF.  Dvojac se u mailu dopisuje o namještanju faza radova, plaćanju glavnih faza radova i troškovniku za izgradnju Ledene dvorane Zibel. Bakalović tijekom 2017. sudjeluje i na sastancima u Zagrebu i Sisku s glavnim akterima gdje su dogovarani glavni projekt i uporabne cjeline odnosno gdje su zaključeni dogovori oko namještanja poslova izgradnje Ledene dvorane.

Iste te Ledene dvorane za koju mu je Kristina Ikić Baniček dodijelila posao izrade Strategije o društvenoj opravdanosti pola godine nakon sklopljenog ugovora o izgradnji dvorane.

DOK JU ODREĐENE STRUKTURE ŠTITE OD PROGONA NJENI INICIJALI SVJEDOČE ISTINU:

Kradem I Bježim – Kristina Ikić Baniček