Sastanak članova Temeljnih ogranaka Sisak Stari i Sisak Novi

U srijedu, 10. listopada održan je sastanak članova Temeljnih ogranaka Sisak Stari i Sisak Novi s predsjednicima tih ogranaka, g. Šipušem i g. Weissom te predsjednikom Gradske organizacije HDZ-a Sisak, g. Ivanom Celjakom.

Kako su sastanci prilika za raspravu i diskusiju oko aktualne političke situacije na državnoj te lokalnoj razini, predsjednik Celjak prisutne je izvijestio o aktivnostima koje su se odvijale proteklih mjeseci.

Problemi koji muče naše članove u sredinama u kojima žive i rade, većinom su dio komunalnog standarda na kojem gradska vlast izrazito malo radi.

Sisačko-moslavačka županija, na čijem je čelu HDZ čini sve što je u njezinoj nadležnosti da se i u Sisku stvara i širi pozitivna gospodarska atmosfera, ali i i razvija socijalna komponenta suradnjom i pomaganjem udruga, potporama u kulturi, školstvu i sportu te podizanjem zdravstvenog standarda. Sve ono za što su građani Siska zakinuti zbog socijalno neosjetljive i isključivo ka kadroviranju usmjerene sisačke SDP-ove vlasti.

Ne smije se dogoditi da stanovnici pojedinih dijelova grada budu zakinuti u odnosu na druge i da se sustavno ne riješavaju goruća pitanja.

Samo u zadnja dva mjeseca Sisačko-moslavačka županija uložila je preko milijun kuna u aktivnosti na području obrazovanja i sporta, jednim dijelom za aktivnosti sisačkih sportskih udruga i rekreativne sportaše, ulaganjem u dvoranu Brezovica te kompletnom sanacijom i rekonstrukcijom igrališta uz Srednju školu Viktorovac, koju ne koriste samo učenici škole već i drugi, a ponajviše stanovnici Viktorovca i Zibela.

Budući je u Sisku iznimno kaotična situacija s prijavom EU projekata i realizacijom iste, jer službenici napuštaju radna mjesta u gradskom sustavu, nismo željeli biti kamen spoticanja rijetkom projektu sisačke vlasti koji je predviđen u zgradi političkih stranaka za Centar kreativne industrije, stoga će se HDZ seliti iz tih prostorija u novi, moderno uređen prostor u prolazu Name. Isti se trenutno uređuje, te će se na vrijeme obavijestiti članove o otvorenju novih prostorija.

U zaključnom dijelu sastanka, konstruktivnim razgovorima došlo se do prijedloga budućih aktivnosti usmjerenih prema nedopustivom i alarmantnom načinu vođenja grada Siska, u režiji SDP-ove vlasti.