Pregled aktivnosti predsjednika ŽO SMŽ i saborskog zastupnika Ivana Celjaka

Europska sredstva kao odgovor na posljedice potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji te revitalizacija pogođenih područja

U Sisku, 20. ožujka 2021. saborski zastupnik Ivan Celjak organizirao je sastanak na temu ‘Europska sredstva kao odgovor na posljedice potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji te revitalizacija pogođenih područja’, kojem su prisustvovali Tomislav Sokol, zastupnik u Europskom parlamentu, Željka Josić, državna tajnica u Uredu za demografiju i mlade, Dalibor Bišćan, gradonačelnik grada Hrvatske Kostajnice, Stjepan Kostanjević, gradonačelnik grada Gline, Magdalena Komes, ravnateljica Doma za starije i nemoćne, stručni suradnik Mihael Jurić te Mario Čelan, ravnatelj razvojne agencije SMŽ koja je i najbolja europska razvojna agencija 2020. godine.

Razgovaralo se o prioritetima naše županije i europskim sredstvima pomoću kojih ćemo obnavljati ali i potaknuti daljnji razvoj potresom pogođenih područja.

Plan obnove sportske infrastrukture u Sisačko-moslavačkoj županiji

Saborski zastupnik Ivan Celjak inicirao je sastanak s predstavnicima Ministarstva turizma i sporta, a vezano uz sredstva Europskog fonda za oporavak i otpornost u dijelu obnove i izgradnje sportske infrastrukture te unapređenja sadržaja sportskih programa.

Uz prioritetnu obnovu domova naših sugrađana, važno je voditi računa i o oporavku gospodarstva na potresom pogođenom području kako bi stanovništvo ostalo živjeti na našim prostorima. Svakako treba iskoristiti i dodatne mogućnosti koje se sada pružaju našoj županiji da zaista dobijemo jedan nov početak.

Sastanak Stožera civilne zaštite 

U Petrinji, 29. ožujka 2021. godine održao se sastanak Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom s Predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem. Tri je mjeseca od razornih potresa, tlo još uvijek povremeno podrhtava. Suradnja države i jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave od ključne je važnosti u postupku obnove. Nakon sastanka, Stožer civilne zaštite s premijerom, uputio se prema Glini i Sisku.