Potop Kristine Ikić Baniček i SDP-a u Sisku!

HDZ predvođen mladim predsjednikom, Ivanom Celjakom mag. iur., ostvario je jučer pobjedu na izborima za gradske četvrti i mjesne odbore u Sisku, osvojivši 3356 glasova, daleko više glasova od SDP-a, MOST-a, njihovih koalicijskih partnera i svih drugih lista. HDZ je pobijedio SDP u svim gradskim četvrtima u Sisku, pobijedili smo u utvrdi Kristine Ikić Baniček, Gradskoj četvrti Centar, gdje smo dobili čak 5 od 7 vijećnika! Rezultat je to koji se čekao godinama. Siščani kažu tko dobije Centar na mjesnim izborima, pobjeđuje na lokalnim.

Uz podršku članova ali i brojnih simpatizera i podupiratelja novog vala koji se podiže nad opustošjelim terenima Kristine Ikić Baniček, SDP je izgubio vlast i u Gradskoj četvrti Sisak Novi u kojoj gradonačelnica stanuje i to u omjeru vijećnika 4:2.

SDP-u koji je na vlasti u Gradu Sisku nije pomoglo ni to što je gradonačelnica Ikić Baniček zadnjih tjedana obilazila gradske četvrti i mjesne odbore, vodila digitalnu kampanju, te u onim mjestima gdje smo išli s koalicijskim partnerima HSLS-om, HKS-om, HSP AS-om, HSU te NS-Reformistima, obećavala Siščanima igrališta, dvorane, komunalne akcije pod uvjetom da glasuju za SDP i koalicijske partnere.

Zahvaljujemo na potpori svim Siščanima koji su jučerašnjim glasovanjem dali poticaj novoj strukturi HDZ-a, a koja je predvođena predsjednikom Celjakom osvojila 70 vijećničkih mjesta na izborima za članove vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, čime je potpuno potopila SDP-ovu koaliciju koja je osvojila tek 30 vijećničkih mjesta.

Ovi izbori pokazatelj su kako se nazire kraj vladavine isključive Kristine Ikić Baniček i kako će Sisak 2021. dobiti vlast koja će gajiti partnerski odnos s građanima, a ne zagovarati isključivu podjelu, diskriminaciju, prijetnje, zastrašivanja i ucjene zaposlenih na radnim mjestima u gradskom sustavu. Siščani su prepoznali novu snagu koja dolazi i koja će Sisak vratiti Siščanima.

Pozivamo članove naše stranke i simpatizere da jednako zajedništvo i snagu pokažemo i na izborima za EU parlament koji će se održati u nedjelju 26. svibnja 2019. godine.

Izjava predsjednika Ivana Celjaka mag. iur.

Preuzeto s Quirinus Portala