Posjet ZŽKZ Vukovarsko srijemske županije Sisku 5. lipnja 2015. 5. lipnja 2015. GO HDZ Sisak

Na poziv GO ZŽ “Katarina Zrinski” Sisak u posjet od 3.6. do 4.6.2015. godine stigle su nam “Katarine” iz Vukovarsko srijemske županije sa pred. ŽO gđom. Renatom Banožić, pred.GO ZŽKZ Vukovar gđom. Antonijom Boras i ostalim članicama.

Nakon prvog dana posjeta koji smo provele u ugodnom druženju u Hotelu Panonija, drugi dan imale smo program. Nakon polaganja cvijeća i paljenja svijeća poginulim braniteljima kod spomenika u parku Franje Tuđmana posjetile smo Spomen sobu poginulih branitelja. Odlaskom na misu i procesiju povodaom blagdana Tijelova molitvom smo se sjetili svih branitelja iz Vukovara i Siska koji su položili život za Domovinu.Obilaskom naše Biskupije i Katedrale imali smo i primanje kod našeg Oca biskupa Vlade Košića.

Da bi zaokružili službeni dio susreta i pokazali koliko vrijednosti imamo u povijesti našeg grada Siska otišli smo u Muzej Stari grad na “sat povijesti”. Zatim smo krenuli Donjom Posavinom prema Ekoetno selu Strug na području naše žuupanije gdje smo ponovo u ugodnom druženju završile naš susret i ispratile naše drage “Katarine” put njihovih domova.

Želim se zahvaliti našem županu gosp. Ivi Žiniću i pred. ŽO KZ gđi. Ivanki Roksandić na podršci da se ovaj lijepi susret dogodi,zahvaljujem se našem dožupanu gosp. Marinu Piletiću koji nam je bio domaćin u Strugu, zahvaljujem se Mladeži koja je uvijek uz “Katarine” u našim akcijama, pred. GO gosp. Krapljanu koji nas je posjetio na druženju i svima ostalima koji su bili s nama, a najviše mojim dragim članicama Zajednice žena grada Siska koje se uvijek potrude da “zasladimo “našim finim kolačima sve susrete. U dogovoru sa gošćama najavljujem uskoro da ćemo se odazvati njihovom pozivu i krenuti put Vukovarsko srijemske županije na još jedan susret zajedništva i prijateljstva.

pred.GO ZŽ “Katarina Zrinski” Sisak

Renata Valentić

[button size=”medium” color=”blue” link=”https://www.flickr.com/photos/124884345@N06/sets/72157653974324445″]FOTOGRAFIJE – PRVI DAN DRUŽENJA[/button]  [button size=”medium” color=”blue” link=”https://www.flickr.com/photos/124884345@N06/sets/72157651670767664″]FOTOGRAFIJE – DRUGI DAN DRUŽENJA[/button]