Otkriven niz nepravilnosti u ŠRC-u! Tražimo žurnu smjenu ravnatelja ŠRC-a Marija Stipkova!

Tražimo žurnu smjenu ravnatelja ŠRC-a, a vezano uz navode o kojima su nas informirali zabrinuti građani te zaposlenici ŠRC-a.

Od članova Upravnog vijeća tražimo da se javno očituju da li je prlikom kreiranja uvjeta natječaja za izbor ravnatelja učinjeno nekoliko propusta, a odnose se na uvjete strogo propisane Statutom ŠRC-a. Prilikom utvrđivanja teksta natječaja dodano je da kandidati moraju imati radno iskustvo na poslovima vezanim uz sport, ali nije navedeno s kojim stupnjem obrazovanja. Gospodin Stipkov iz Kaštela navodno je bio odbojkaški trener no s fakultetskim obrazovanjem nema radnog iskustva na poslovima vezanim uz sport.

Već u prvoj godini mandata navedenog ravnatelja, račun ŠRC-a u minusu je u iznosu većem  od 600.000,00 kuna. Zbog čega je nastao navedeni minus, u što su se uložila sredstva? Da li za kupnju šahovskih figura u iznosu cca 20.000, 00 kuna koje smo vidjeli kao ukras na njegovom stolu tijekom jedne televizijske emisije ili nabavke posebnih palmi s Jadrana?

S druge strane, ulaz u Ledenu dvoranu koja nije izgrađena sredstvima iz EU fondova već kreditnim zaduživanjem Grada, roditelji, da bi uveli svoju djecu na klizanje i gledali ih s tribina, za to gledanje moraju platiti ulaznicu. Još veći apsurd diskriminacije djece od strane kluba u kojem igraju je što članovi HK Siscie ne smiju trenirati na sisačkom ledu kojeg će otplaćivati njihovi roditelji nego na treninge idu u Zagreb, a utakmice igraju u Delnicama.

Zašto se kod zakupa Ledene dvorane jednoj privatnoj firmi omogućio zakup kompletne dvorane za samo 10.000,00 kuna za organizaciju koncerta Hladog piva te je sav prihod od ulaznica, naravno, otišao izvan blagajne ŠRC-a? S obzirom da je teren bila ledena podloga  te se morao prilagoditi održavanju koncerta kako bi ljudi uopće mogli stajati i slušati koncert, ŠRC je zbog toga imao troškove koji daleko prelaze navedeni iznos koji su dobili za iznajmljivanje. Osim navedenog, u sklopu najma dano je privatnoj tvrtki pravo prodaje pića iako je ŠRC osnovao tvrtku kćer ŠRC Ugostiteljstvo koja ima kafić na bazenu u gradu, preko ljeta na Kupalištu Zibel i u toj istoj Ledenoj dvorani u kojoj se održavao koncert. Zašto ŠRC ugostiteljstvo nije prodavalo piće kako bi novčana sredstva ostala u sisačkoj gradskoj tvrtki te se iskoristila  za plaće zaposlenika? Čija je bila procjena i računica iznajmiti dvoranu za 10.000,00 kuna privatnoj firmi, kad znamo da je sve bilo pripremljeno za više od 3000 posjetitelja, a samo cijene ulaznica su bile po 70,00 kuna?

Tražimo od članova Upravnog vijeća koji za svoj rad primaju mjesečnu naknadu iz sredstava koje uplaćujemo svi mi građani da preispitaju sve navode te nas o tome obavijeste, kao i širu javnost, budući da su navedeni odgovorne osobe koje su izabrale ravnatelja i kojima on redovito podnosi svoja izvješća, što znači da su članovi Upravnog vijeća upoznati s kompletnom situacijom koja se odvija u ŠRC-u.

Klub vijećnika HDZ, HSLS, HKS