NEDOPUSTIVO JE OPTEREĆIVATI SIŠČANE POSKUPLJENJIMA KOMUNALNIH USLUGA

VIŠIM CIJENAMA GRADONAČELNICA ŽELI PRIKRITI LOŠE VOĐENJE GRADA

25. ožujka 2022., Sisak – HDZ Sisak oštro se protivi neopravdanom povišenju komunalnih usluga u Sisku. Siščani su za ove planove doznali tek danas iz medija u kojem je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček najavila poskupljenje odvoza otpada između 43 i 100 posto, povećanje cijene vode između 7 i 21 posto te poskupljenje grobnih naknada za 50 posto.

„Višim cijenama gradonačelnica želi prikriti loše vođenje grada, a znakovito je i to što su se poskupljenja planirala u tajnosti. Da postoji valjan razlog za ovaj ogroman porast, gradonačelnica bi valjda organizirala konferenciju za medije o ovoj temi, ali na bilo kakvo pitanje novinara ne bi mogla iskreno odgovoriti“ – izjavio je Tomislav Kralj, predsjednik HDZ-a Sisak.

HDZ Sisak podsjeća da se u posljednjih devet dugih godina vladavine SDP-a u Sisku ništa ne ulaže, osim kroz projekte koji su financirani milijunskim kreditima.

„U okolnostima gdje se sredstva za ulaganje u veću kvalitetu života mogu pribaviti iz različitih izvora, u dobu gdje se svugdje racionaliziraju troškovi i prelazi na moderno upravljanje i poslovanje, u Sisku je jedina ideja kako platiti nešto – dići kredit i dodatno opteretiti građane. Naravno, to je najlakša opcija za gradsku vlast, jer će novac godinama vraćati naša djeca, a ne oni“ – dodao je Kralj.

Možda bi se o poskupljenju i udaru na Siščane trebali očitovati i koalicijski partneri koji ubiru naknade u nadzornim odborima tih istih trgovačkih društava u kojima su sad najavljena poskupljenja.

Za to se dižu ruke i podržava kradonačelnica Ikić Baniček?