Nastavljaju se ulaganja na području grada Siska, Županija obnovila veliko sportsko igralište na Viktorovcu!

Školsko sportsko igralište Srednje škole Viktorovac ovih dana je potpuno obnovljeno zahvaljujući ulaganjima Sisačko-moslavačke županije.

Opsežni radovi u vrijednosti 889.754,43 kn obuhvaćali su demontažu, rušenje, te zemljane, armirano-betonske, asfalterske, bravarske radove i iscrtavanje pojedinih sportskih igrališta.

Radi sigurnosti djece i svih Viktorovčana i Zibelčana koji svakodnevno sportske aktivnosti provode na ovom igralištu, cijela stara podloga igrališta je uklonjena te zamijenjena novom asfaltnom podlogom, pri čemu je čitav teren izniveliran budući je postojao pad terena od 1,40 m koji se morao sanirati.

Kako je iskazan izniman interes učenika ali i mještana s područja Viktorovca i Zibela za igranje različitih sportova, postavljeni su golovi s mrežama, koševi za košarku te predviđena mogućnost postavljanja stupova i mreže za odbojku.

Oko igrališta je postavljena mreža za zaštitu od lopti, a napravljeno je i postolje za bacanje kugle. Kako se rekonstrukcijom igrališta uništio neslužbeni ali postojeći put koji povezuje „šumicu“ s ostalim dijelom Viktorovca, dodatno je nasut jedan dio terena kako bi ga građani nesmetano i dalje mogli koristiti, a u sklopu obnove igrališta, postavljena je i infrastruktura za buduću rasvjetu.

Ovo je samo jedan dio ulaganja koja pokriva Sisačko-moslavačka županija na području grada Siska, a uz pozitivnu suradnju s ravnateljima škola, udrugama i građanima, ovakvih će akcija biti i više. Župan Ivo Žinić stoga je s zamjenicima Ivanom Celjakom, ujedno i predsjednikom GO HDZ Sisak te Romanom Rosavcem, obišao objekte Srednje škole Viktorovac, obnovljeno igralište te razgovarao s ravnateljicom i učenicima koji će zasluženo koristiti ovo igralište.