Napustio nas je naš dugogodišnji član Marijan Batovanja

U maglovito studenačko jutro subote, Siskom i sisačko-banovinskim i moslavačkim krajem bolno je odjeknula vijest da je od posljedica teške upale pluća i virusa korone u bolnici Dubrava u 67. godini prestalo kucati plemenito domoljubno hrvatsko srce Marijana Batovanje. Bio je među utemeljiteljima HDZ-a, pripadnik i član profesionalnoga časničkoga jezgra zapovjedništva prve dragovoljačke postrojbe ZNG/HV-a, 57. samostalne bojne, kasnije brigade, koja je ponijela ime junaka Domovinskoga rata brigadira Marijana Celjaka. Sudjelujući u ustrojavanju braniteljskih brigada i pukovnija Gline, Petrinje, Novske, Dvora, Hrvatske Kostajnice, Kutine i Novske. i drugih gradova i mjesta, te u njihovim obrambeno-napadnim oružanim akcijama protiv srpsko-srbijanskoga agresora, Batovanja je uz pohvale i priznanja stekao i čin bojnika Hrvatske vojske.
Rođen  je u katoličkoj građanskoj obitelji oca Vrličanina i zagorske majke  26. veljače 1954. U Sisku je završio osnovno i srednjoškolsko stručno obrazovanje. Dugo godina prijeraća radio je kao zaposlenik vodoprivrede, a u mjesnom odboru gradske četvrti Zelenoga Brijega obavljao je odgovorne rukovodne dužnosti. Poslije osloboditeljske “Oluje” bio je i  tajnik sisačke veteranske udruge 57. samostalne bojne.
Za njim tuguju mnogobrojni članovi obitelji, potomci i unuci, te širok krug prijeratnih i ratnih odanih prijatelja. Pokop i sprovodni obredi za Marijana Batovanju, održat će se uz katoličke i vojne počasti u utorak, 17. studenoga na Gradskom groblju “Viktorovcu”   u 13 sati. Počivao u miru Božjem!
Tekst pripremio Josip Frković