Kristina Ikić Baniček iznad Kaznenog zakona? Na društvenim mrežama opet koristi neistinite navode i govor mržnje

Kristina Ikić Baniček iznad Kaznenog zakona? Na društvenim mrežama opet koristi neistinite navode i govor mržnje

Agresivnom retorikom prikriva nerad

Sisak, 15. veljače 2023. – U ponedjeljak smo postavili nezgodna pitanja gradonačelnici Siska kad smo tražili odgovore gdje su novci, gdje je oko 280 milijuna kuna koji su Kristini Ikić Baniček osigurani za sanaciju posljedica potresa?

Danas stojimo pred Osnovnom školom Ivana Kukuljevića, kojoj je osnivač Grad Sisak, školom čiji učenici i roditelji ni dan danas ne znaju status obnove i zašto Grad na čelu s Ikić Baniček nije pokrenuo obnovu?

Ovo je zgrada u kojoj su se generacije Siščana odškolovale i mjesto koje je imalo svoju tradiciju, svoju povijest. Danas je ruglo u centru grada. Gdje su sredstva koja ste dobili po osnovi potresa? Kristina Ikić Baniček, zašto ne obnavljate ovu školu, zašto ignorirate roditelje koji vam se obraćaju i postavljaju pitanja?

Do iskorištenja sredstava iz Fonda solidarnosti je preostalo samo 4 mjeseca, a izgleda li vam ovo mjesto, ova zgrada kao gradilište u punom jeku? Vidite li ovdje bagere, mješalice, skele, radnike?

Postavili smo neugodno pitanje, gdje su novci, na što je sisačka gradonačelnica, neki kažu “facebook ratnica”, odgovorila da HDZ mrzi Sisak, HDZ mrzi Zeleni Brijeg.

HDZ-ova Vlada, HDZ-ov župan i HDZ-ovi predsjednici gradskih četvrti i mjesnih odbora u ove dvije godine učinili su više za Sisak nego što je SDP-ovka Ikić Baniček učinila u posljednjih 10 godina.

Da, dobro je podsjetiti Siščane, 10 godina Siskom se čuje govor mržnje, podjele, slanje zaštitara na djecu, krade se od djece u sportskom klubu, gradonačelnica u jeku prijava projekata za obnovu ljetuje, ona leti na odmor u Francusku, izbiva iz grada…

Zar je primjereno jednoj gradonačelnici koristiti govor mržnje?

Svaki put kad ju se konkretno pozove na odgovornost, kao što smo i sad učinili, tražili konkretne podatke, gdje su sredstva koja je dobila na osnovu potresa, gradonačelnica kreće s neistinitim navodima, s javnim poticanjem na mržnju.

“Podsjetit ću gradonačelnicu da je javno poticanje na nasilje ili mržnju kažnjivo Kaznenim zakonom, s predviđenom kaznom od 3 godine zatvora.”- istaknuo je Tomislav Kralj.

“Dok ona sije mržnju, dijeli Siščane, ova zgrada gdje smo se danas okupili propada i mali Siščani tek sa sjetom gledaju kako se njihova škola ne obnavlja. Hoće li gradonačelnica iz svog kućnog budžeta i budžeta svojih prijatelja, privatnih poduzetnika, podmiriti troškove obnove kad propadnu sredstva iz Fonda solidarnosti?”- postavili su danas pitanje okupljeni ispred Osnovne škole Ivana Kukuljevića u Sisku.