KLUB VIJEĆNIKA

HDZ-HSLS u Gradskom vijeću Grada Siska

KLUB VIJECNIKA

ČLANOVI

  1. DARKO ŽAK, dipl.ing. HDZ – predsjednik Kluba
  2. MILJENKO ŽAMARIJA, dipl.ing.- dopredsjednik Kluba
  3. IVA DEVČIĆ (HDZ)
  4. IVICA VALENT, prof. (HDZ)
  5. ZDENKO BATINJAN (HDZ)
  6. IVAN CAPAN (HDZ)

 

VIJEĆNIČKA PITANJA:

 

Ivica Valent

IVICA VALENT, prof.. (HDZ) sjednica Gradskog vijeća, 19.03.2014.

Konzultantske usluge u visini sto tisuća kuna vezane uz objedinjavanje vođenja računa Grad Siska u poslovnoj banci. Zašto moramo plaćati konzultanstske uslige kada imamo zamjenika gradonačelnice koji dolazi iz bankarskog sektora i nije uvezena pamet već naša sisačka što je i bio predizborni program gradonačelnice. Zašto se mimo njega ponovno plaćaju dodatni konzultanti da bi nam oni rekli da je dobro da se napravi cash pooling u nekoj od banaka?

Gradonačelnica: Viziju ste mogli čuti u predizborno vrijeme i vidjeti u materijalima vezanim za sjednice gradskog vijeća. Možete ju vidjeti svakog dana u svakom nastupu i svemu što je napravljeno u ovom gradu u proteklih devet mjeseci. Vizija svakako ne uljučuje pretvaranje Siska u slijepo crijevo, u nikakve konzultacije s javnim poduzećim, ministarstvima i sa stručnjacim izvan Siska koji su većinom Siščani, nego upravo suprotno. Također, dobit ćete u pisanom obliku cijelu viziju, cijelu strategiju kako bi vijećnik mogao na miru pročitati-kamo to Sisak ide.


 

Iva Devcic

IVA DEVČIĆ (HDZ) sjednica Gradskog vijeća, 18.12.2013.

Da li je moguće postaviti prometnog policajca na raskrižju Odranske i Zagrebačke ulice u jutarnjim satima i nakon 15 sati, jer su u to vrijeme velike prometne gužve i gotovo nemoguće je priključiti se na glavnu cestu.

prvi potpredsjendik konstatirao je da će vijećnica dobiti pisani odgovor.


 

Darko Zak

DARKO ŽAK, dipl.ing. (HDZ) sjednica Gradskog vijeća, 18.12.2013.

Može li gradonačelnica vijećnicima dostaviti u pisanm obliku u kojpj su fazi pregovori i razgovori vezani uz Rafineriju nafte Sisak. Tko točno sudjeluje u pregvoorima? Koji su zaključci i odluke? Mogu li se dobiti konkretni podaci kako bi se i vijećnici uključili ?

Prvi potpredsjendik konstatirao je da će vijećnik odgvoor dobiti u pisanom obliku.


 

 

Iva Devcic

IVA DEVČIĆ (HDZ) sjednica Gradskog vijeća, 23.07.2013.

Da li je istina da je Grad Sisak zaustavio stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa namijenjeno mlaim ljudima kako bi mogli steći potrebno radno iskustvo, te iz kojeg je razloga ukinuta ta mjera ?

Odgovor gradonačelnice: Takva mjera zapošljavanja nije ukinuta, Jedino što je stopirano je sklapanje novih ugovora o djelu s nekim trgovačkim društvima budući da su neki ljudi u trgovačkim društvima ucjenjivani prolongiranjem njihovih ugovora o djelu. Stoga, ako je netko potreban temeljem radnih procesa u tom društvu, onda ga treba zaposliti temeljem natječaja, a ne ga ucjenjivati od izbora do izbora.

 


Ivica Valent

IVICA VALENT, prof. (HDZ), sjednica Gradskog vijeća, 23.07.2013.

Da li su se vodili razgovori sa čelništvom INA-e budući da postoje informacije da će se sisačka Rafinerija lagano gasiti, a to nisu samo radna mjesta već se time dovodi u pitanje i plaćanje komunalnog doprinosa?

Dogradonačelnk Krička je rekao da je na zadnjem saborskom Odboru za zaštitu okoliša održan sastanak vezan uz INA-u gdje je dogovoreno da se nakon ljetnih odmora direktor INA-a Rafinerije nafte Sisak sastane s predstavnicima Grada, te mu je rečeno da će se u Radineriji proizvoditi više od pola milijuna tona nafte, a ne kako su to pokazivale neke negativne projekcije. Rečeno je da smanjenja zaposlenih u INA-i i neće biti, te da se nada da će Grad, Županija i država nastojati da ne dođe do ostvarenja crnog scenarija, a o kojem se priča po gradu, odnosno zatvaranja Rafinerije.


Darko Zak

DARKO ŽAK, dipl.ing. (HDZ), sjednica Gradskog vijeća, 23.07.2013.

Svjedoci smo da u Gradu Sisku linijski prijevoz obavljaju taksisti. Da li je to u skladu sa zakonom s obzirom da se time direktno igrožava obavljanje djelatnosti gradskog prijevoza?

Predsjednik Gradskog vijeća rekao je vijećniku da će dobiti pisani odgovor.


 

MILJENKO ŽAMARIJA, dipl.ing. (HSLS), sjednica Gradskog vijeća, 23.07.2013.

Upozorio je na problem pomoćne strelice na semaforu na spustu s Mosta gromova prema središtu grada, gdje se mora stati i čekati nekoliko sekundi da se upali zelena strelica kako bi se moglo skrenuti na spust ili sa spusta. Za rješavanje takvih banalnih stvari koje nam čine život jednostvanijim potrebne su tri sekunde, a zanima me koliko će trebati dana, mjeseci ili čak godina našoj novoj vlasti da ga riješi?

Predsjednik Gradskog vijeća rekao je vijećniku da će dobiti pisani odgovor.


 

MILJENKO ŽAMARIJA, dipl.ing. (HSLS), sjednica Gradskog vijeća, 23.07.2013.

Radi se o trgovini u Blinjskom Kutu a čiji je prostor u vlasništvu Grada Siska za koji je zainteresirana Lonia d.d. koja bi sanirala taj objekat, uložila u taj objekat, a pogotovo stoga što de u tom objaktu nalazio poštanski ured, a Lonia d.d.o ima franšizu za obavljanje poštanskih usluga. Smatram da bi otvaranjem tog objekta stanovnicima dijela Komareva, Blinjskog kuta, Bestrme i Kinjačke omogućili obavljanje kako poštanskih usluga tako i usloga trgovine. Koliko treba vremena da se riješi taj problem?

Predsjednik Gradskog vijeća rekao je vijećniku da će dobiti pisani odgovor.