Franjo Šaban gost na svečanom uručenju ključeva u Dumačama 14. travnja 2017. 20. travnja 2017. GO HDZ Sisak

U Dumačama, naselju nedaleko od Petrinje, održana je svečanost uručenja ključeva korisnicima novoizgrađenog naselja Dumače. Riječ je o naselju koje je izgrađeno u sklopu nacionalnog programa stambenog zbirnjavanja kojeg provodi Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbirnjavanje. Svečanoj dodjeli obiteljskih kuća nazočio je i naš Franjo Šaban, kandidat za gradonačelnika Siska.

Svečanim uručenjem ključeva i dodjelom obiteljskih kuća u državnom vlasništvu na području Dumača stambeno će biti zbrinuta 41 obitelj sa 196 članova. U izgradnju naselja utrošeno je 17,2 milijuna kuna od čega 10,6 za izgradnju 41 obiteljske kuće te 6,6 milijuna za objekate infrastrukture, istakao je Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu. U Dumačama se zbrinuti Hrvati tijekom ratnih događanja protjerani s Kosova. Još 1999. smještaj su, među ostalim, pronašli u tadašnjem montažnom prognaničkom naselju na kojem je danas izgrađeno novo naselje.

Ključeve korisnicima uz ministra državne imovine Gorana Marića i župana Ive Žinića, uručio je i Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje na čijem se području Dumače nalaze kao i prognaničko naselje Mala Gorica u kojem su do sada ove obitelji bile privremeno smještene.

Gradnja obiteljskih kuća u Dumačama završena je 2014. a nakon rješavanja tehničkih i financijskih problema na koje se nailazilo tijekom gradnje, naselje je završeno krajem ožujka.


14.04.2017.

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar