Druga pobjeda HDZ-a u Sisku u samo 7 dana!

Nakon odličnih rezultata prošle nedjelje na izborima za članove vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti, Gradska organizacija HDZ Sisak ove nedjelje ponovo je osvojila više glasova u izborima za članove Europskog parlamenta u „utvrdi SDP-a“, kojeg vodi Kristina Ikić Baniček.

Zahvaljujući podršci naših Siščanki i Siščana, unutar samo sedam dana uspjeli smo ponovo dobiti više glasova i pobijediti Kristinu Ikić Baniček i SDP.

Odaziv na ove izbore bio je 28,77%. HDZ je osvojio 23,81% i to u uvjetima gdje SDP obnaša izvršnu vlast i koristi sve moguće instrumente ne bi li ojačao svoju poziciju.

Na razini Republike Hrvatske HDZ je osvojio 22,72%. Na razini Sisačko-moslavačke županije HDZ je osvojio 24,40%.

O pobjedi HDZ-a u Sisku prenijeli su brojni nacionalni mediji:

Jutarnji list i HRT donose:

Očito je postojala računica aktualne gradske vlasti (SDP) da se izbori za mjesne odbore održe tjedan dana prije izbora za Europski parlament, uz pretpostavku da će im rezultat ići u korist.

Da su izbori održani isti dan, to bi zasigurno povećalo izlaznost ali i smanjilo troškove. Očito gradskoj vlasti nisu na umu nikakve uštede, a rasipnost, rastrošnost i bahatost birači su itekako kaznili.

Zahvaljujemo svima koji su svoje povjerenje dali listi broj 9 i kandidatima te tako omogućili da Karlo Ressler, Dubravka Šuica, Tomislav Sokol i Željana Zovko zastupaju hrvatske interese u Europskom parlamentu.

Čestitamo svim hrvatskim članovima Europskog parlamenta te im želimo što kvalitetniju međusobnu suradnju u interesu Republike Hrvatske.