Divljačkim vrijeđanjem gradonačelnica Siska izbjegla odgovoriti zašto građanima uvodi novi harač

Burna sjednica Gradskog vijeća grada Siska

Divljačkim vrijeđanjem gradonačelnica Siska izbjegla odgovoriti zašto građanima uvodi novi harač

Vijećnici HDZ-a i HSLS-a sjednicu su napustili i poručili Kristini Ikić Baniček da u njenim lažima i prevarama ne žele sudjelovati

Sisak, 6. prosinca 2023. – Zašto se građanima Siska uvodi harač u obliku poreza na dohodak od 23 i 34%, kada će se konačno obnoviti Osnovna škola Ivana Kukuljevića da učenici mogu ići normalno na nastavu, gdje su nestali novci koje je Vlada RH uplatila Gradu Sisku za obnovu od potresa?

Pitanja su to na koja smo pokušali danas na sjednici Gradskog vijeća grada Siska dobiti odgovore od gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i njenih suradnika, no zauzvrat smo dobili divljačko vrijeđanje na osobnoj i poslovnoj razini. Odgovora na ključna pitanja naravno nije bilo.

Realan je to prikaz kako SDP-ova gradonačelnica vodi grad Sisak – uvođenjem novih nameta svojim sugrađanima čime im dodatno otežava ionako već poljuljan životni standard. I izbjegava odgovoriti na pitanje – zašto?

Ne znamo ni gdje su nestali novci od obnove, jer se od strane aktualne gradske vlasti po tom pitanju nije ništa napravilo, osim što je gradonačelnica obnovila svoj ured. Ipak je to bitnije od toga da sisački školarci imaju uređene školske prostorije i zgradu. Za obnovu knjižnice, Kazališta 21, kina, Doma kulture… gradonačelnici je novac za obnovu osigurala Vlada Republike Hrvatske, no nije bila u stanju taj novac iskoristiti i navedene objekte obnoviti. Gdje je taj novac, pitamo u trenutku dok gradonačelnica planira većim porezima na štetu građana dodatno napuniti gradsku blagajnu.

–          Vijećnici HDZ-a i HSLS te laži više nisu mogli slušati, a ni vrijeđanje koje se otelo kontroli. Napustili smo sjednicu Gradskog vijeća i poručili gradonačelnici da u toj laži i prevari ne želimo sudjelovati. Ona je ta koja će sutra morati izaći na ulicu, pogledati Siščanke i Siščane u oči i reći zašto im uvodi harač i opterećuje plaće njihovih obitelji – rekao je Tomislav Kralj, predsjednik HDZ-a Sisak.

U gradovima i općinama Sisačko-moslavačke županije u kojima je na vlasti HDZ neće biti podizanja poreza na dohodak i građanima će od 1. siječnja 2024. plaće rasti. Nažalost, to se neće dogoditi u Sisku gdje je na vlasti SDP. Za stranku koja toliko priča o socijalnoj osjetljivosti, pokazali su svoje pravo lice.

Najvažniji je novac u gradskoj blagajni, a Siščani nek se sele iz Siska?