Celjak: SDP-ova Kristina Ikić Baniček je isključiva, socijalno neosjetljiva i diktatorski nastrojena gradonačelnica

Danas je održana izvanredna konferencija za medije GO HDZ Sisak na kojoj je govorio predsjednik Ivan Celjak, mag. iur. osvrnuvši se na skandalozne izjave SDP-ove gradonačelnice Kristine Ikić Baniček.

Uz predsjednika Ivana Celjaka, tiskovnoj su prisustvovali Željka Josić, saborska zastupnica i potpredsjednica GO HDZ Sisak, članovi predsjedništva Tomislav Kralj, Ankica Grubišić i predsjednik Mladeži Mihovil Mioković, te članovi GO Alenka Ljubešić ravnateljica Centra za socijalnu skrb Sisak, Božidar Dujmić, ravnatelj gimnazije Sisak i Ivor Borovnjak, ravnatelj Centra za rehabilitaciju Komarevo koji se svakodnevno u svom poslu susreću sa socijalno osjetljivim skupinama.

Oštro se protivimo kršenju zakona, nepoštivanju odluka državnih institucija, manipuliranju službenim dokumentima i očitom korištenju poluga političke moći gradonačelnice SDP-a, Kristine Ikić Baniček, s ciljem uništavanja jednog sisačkog sportskog kluba. Gradonačelnica koja prikriva dokumente, javno i nedvojbeno dokazano govori neistinu, omalovažava osobe s invaliditetom, posprdava se državnim institucijama, ne poštuje njihove odluke, dozvoljava suprugu uvid u službene dokumente Športsko rekreacijskog centra, ustanove u vlasništvu Grada Siska, kreatorica je podjela u društvu i uzrok gubitka povjerenja građana u učinkovit pravni sustav.

A tko je Darko Baniček? Zato što je suprug gradonačelnice, uzima si pravo naređivati ravnatelju Športsko rekreacijskog centra! I to da kažnjava zaposlenice! Darko Baniček nema izborni legitimitet, nije zaposlenik ŠRC-a i nema pravo naređivati nikome u gradskom sustavu! Pitamo jel suprug gradonačelnice naređuje i drugim ravnateljima, direktorima, pročelnicima u gradskom sustavu, možda u ime Grada dogovara poslove? Ono što sigurno znamo da su Darko Baniček (SDP) i jedan njegov prijatelj pokušali spriječiti prilog u emisiji Potraga ali im pri tome umišljena politička moć nije koristila. Ali ni to nas ne čudi jer je prošle godine gradonačelnica Kristina Ikić Baniček zabranila novinaru HTV-a izvještavanje sa sjednice Gradskog vijeća grada Siska.

Nije čudo da zbog takvog ponašanja pojedinih političara a očito i njihovih supruga, građani pružaju otpor i izražavaju gađenje prema politici i svemu što se u našem gradu događa.
Neviđeno je i skandalozno da gradonačelnica Kristina Ikić Baniček u službenoj komunikaciji piše da su članovi HK Siscije, jedan dio naših sugrađana, Siščani, idioti i invalidi, i da osjeća prijezir prema njima.

Isključiva, socijalno neosjetljiva i diktatorski nastrojena gradonačelnica u pokušaju vrijeđanja članova HK Siscije povrijedila je osjećaje osoba s invaliditetom. Sada je kristalno jasno i nedvojbeno dokazano da hokejski klub Siscia ne smije koristiti termine u Ledenoj dvorani isključivo voljom gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i njenog supruga.

Ne znamo što je strašnije, socijalna neosjetljivost gradonačelnice koja bi trebala voditi jednaku brigu o svim građanima, prikrivanje ugovora koji dokazuje da upravo Kristina Ikić Baniček brani HK Sisciji korištenje Ledene dvorane Zibel ili opravdavanje vlastitog supruga da raspolaže službenim dokumentima i da izdaje naredbe ravnatelju ŠRC-a.

Nakon jučerašnjeg priloga u RTL-ovoj emisiji Potraga, imamo saznanja da je ovim mailovima i dokumentima otvorena „Pandorina kutija“ i da ćemo saznati za mnoge nemoralne i nezakonite radnje vezane uz rad Kristine Ikić Baniček.