Naša, 6. Izborna jedinica izgleda ovako 12. kolovoza 2016. 13. kolovoza 2016. GO HDZ Sisak

 

 

6. Izborna jedinica


 1. Goran Marić

2. Dražen Barišić

3. Drago Prgomet

4. Ivo Žinić

5. Dražen Bošnjaković

6. Jasen Mesić

7. Tugomir Majdak

8. Željka Josić

9. Milan Kovač

10. Tomislav Sokol

11. Marija Mačković

12. Stipo Šapina

13. Mato Čičak

14. Ivan Šuker

Nacionalno vijeće usvojilo je prijedloge. Idemo s kvalitetnim kandidatima koji su u skladu s našim programom. Našli smo kvalitetan kompromis – i oni koji nisu na listama dat će doprinos HDZ-u. Liste su kvalitetne – vidjet ćete kada ih objavimo. Očekujem snažan angažman svih naših kolega. Sve ovo skupa što smo danas napravili vrijedilo je truda i dijaloga – na kraju je jednoglasno odlučeno! – istaknuo je, između ostalog, predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković u izjavi za brojne okupljene novinare nakon sjednice Nacionalnog vijeća. Danas su održane i sjednice nacionalnog Predsjedništva i Središnjeg odbora.

Izjavu predsjednika HDZ-a – kao i odgovore na pitanja novinara – možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O ODLUCI NACIONALNOG VIJEĆA

Završili smo danas usuglašavanje kandidata HDZ-a za izborne liste – za izbore za Hrvatske sabor 11. rujna. Bio je to i uključiv i transparentan proces – svi kandidati koji su usuglašeni, došli su na prijedlog naših županijskih organizacija i zajednica. Svi koji su trebali biti uključeni u proces, u njemu su i sudjelovali. Nacionalno vijeće usvojilo je prijedloge. Idemo s kvalitetnim kandidatima koji su u skladu s našim programom. Nositelji lista su: Božo Ljubić u XI. izbornoj jedinici, general Damir Krstičević u X., Branka Juričev Martinčev u IX., Oleg Butković u VIII., Davor Ivo Stier u VII., Goran Marić u VI., Zdravko Marić u V., Miroslav Tuđman u IV., Žarko Tušek u III., Ivana Maletić u II., a ja ću biti nositelj liste u I. izbornoj jedinici.

O PRIPREMAMA ZA POBJEDU

HDZ ima jako puno kandidata – velika smo stranka. Bilo je skoro 500 prijedloga kandidata, nije lako u našem političkom sustavu zadovoljiti sve ključeve koji postoje. Našli smo kvalitetan kompromis – i oni koji nisu na listama dat će doprinos HDZ-u. Liste su kvalitetne – vidjet ćete kada ih objavimo. Očekujem snažan angažman svih naših kolega. Sve ovo skupa što smo danas napravili vrijedilo je truda i dijaloga – na kraju je jednoglasno odlučeno. Inzistirao sam u našoj izbornoj strategiji – i donijeli smo odluku – ono što omogućuje izborni zakon, da svi kandidati mogu voditi kampanju koja ide za tim da dobiju izravnu potporu birača.

O TV SUČELJAVANJU

Za sučeljavanje se pripremam kontinuirano – to nije izazov za koji se pripremate nekoliko sati. Imamo naš program i naša stajališta. To će biti korisna rasprava za javnost, bit će to prigoda da se čuju stavovi o nizu pitanja. Spreman sam, a to sam rekao i kada sam se kandidirao za predsjednika HDZ-a.