Aktivnosti državne tajnice Ureda za demografiju i mlade i kandidatkinje za gradonačelnicu, Željke Josić

Obilazak stanovnika Hrastelnice i Palanjka

Državna tajnica za demografiju i mlade, Željka Josić, 21. ožujka 2021. godine obišla je stanovnike Hrastelnice i Palanjka, te saslušala njihove potrebe i probleme s kojima se susreću. Neodržavane ceste i nepostojanje nogostupa veliki su problem za stanovnike naselja Hrastelnica i Palanjek, a novi problemi nastali su uslijed šteta od potresa. Obzirom na blizinu Save, stanovnici ovoga kraja sukobljavaju se s problemima na koje sami nisu u mogućnosti utjecati, stoga njihove potrebe i njihov glas važno je saslušati kako bi se ishodila najbolja rješenja za olakšavanje života. Briga za grad Sisak nije samo briga za dio građana, već za sve njegove stanovnike bez obzira u kojem dijelu grada živjeli.

Obilazak najstarijeg naselja uz lijevu obalu Save, Topolovca

Nekada voljeno mjesto bana Petra Keglevića, danas je značajan dio Siska, dio donje Posavine, u koje SDP-ova gradska vlast baš ne ulazi. Je li to možda zato što su stanovnici Topolovca dali HDZ-u podršku na izborima? ‘Za koga glasaju građani u naselju ili gradskoj četvrti niti jednom gradonačelniku ne smije biti bitno’, istaknula je Željka Josić  tijekom posjete našem prigradskom naselju. Građani su najbitniji, a čini se da je SDP-u važnija stranačka pripadnost nego stanovnici. Takav pristup ljudima je nedopustiv i tako nešto se mora mijenjati. Ovo prigradsko naselje nije udaljeno stotinama kilometara od Siska, dapače ono je oduvijek imalo značaju ulogu za sisački kraj. U povijesti, ostat će zabilježeno da je prva električna rasvjeta na seoskom području kotara Sisak uvedena u Topolovcu, da su u ovom kraju odvijali sajmovi, da je u Domovinskom ratu Topolovac zauzeo značajno mjesto u obrani domovine.

Posjet prigradskom naselju Budaševo

Budaševo je još jedno prigradsko naselje zaboravljeno od SDP – ove gradske vlasti. Gotovo da je nevjerojatno da u današnje vrijeme neke od ulica ovog mjesta nemaju javnu rasvjetu, asfaltirane ceste, a one kojima je asfalt i prošao opasne su za prometovanje automobila, biciklista i pješaka, posebice djece i starijih stanovnika, zbog zapuštenosti i nedostatka nogostupa. Neuređene ceste zbog kojih za većih kiša poplavljuju dvorišta, nisu primjerene jednom naselju u kojem, uz sve 200-tinjak klinaca nema ni pristojno igralište. No unatoč problemima s kojima se mještani suočavaju, predstavlja kraj koji bilježi porast mladih obitelji i djece. Blizu grada Siska, s perspektivom za miran život mladih obitelji, svakako je kraj koji se nikako ne smije zanemariti.

Uoči Uskrsa, na najveći kršćanski blagdan ponovo zajedno, uz obroke od svježih plodova našeg prelijepog Jadranskog mora.

U Sisku, 2. travnja 2021. godine na Veliki petak u organizaciji Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije i Udruženja obrtnika Sisak, državna tajnica za demografiju i mlade, Željka Josić podijelila je tople obroke našim građanima. Vrijeme je ovo kada moramo biti zahvalni za sve što imamo i pronaći snagu za sve ono s čime se u životu moramo suočiti. Zahvalila se svima koji su osigurali hranu građanima Siska nakon potresa. Hrvatska je tada pokazala veliko zajedništvo i nesebičnost koje im Sisak i Banovina nikada neće zaboraviti.

Podrška našim sugrađanima

Našim sugrađanima, ovaj Uskrs vjerojatno je najteži do sada i svaka pomoć i ruka podrške znači mnogo. Naši vrijedni volonteri u društvu državne tajnice Josić obišli su naše građane, podijelili jaja i kolače kako bi im barem malo uljepšali Uskrs.