U 7 mjeseci naša je Vlada povukla 3 puta više EU novca nego što je to učinjeno u prošle 3 godine!


Brojke ne griješe, kaže poslovica. Jučer smo u Banskim dvorima potpisali „paket“ od 28 ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava za izgradnju poduzetničkih inkubatora i razvoj poslovne infrastrukture, opremanje bolnica i socijalnih ustanova te očuvanje kulturne i prirodne baštine. Od 670,3 milijuna kuna koliko ukupno vrijede projekti, čak 554,2 milijuna financiraju europski fondovi. Zamislimo Hrvatsku bez tog novca! S ponosom mogu ponoviti da je u sedam mjeseci mandata ove Vlade povučeno tri puta više europskih sredstava nego u protekle tri godine – istaknula je u izjavi za hdz.hr članica Predsjedništva HDZ-a i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac

http://www.hdz.hr/vijest/eu/za-svaku-slavonsku-zupaniju-vec-smo-dogovorili-od-3-do-5-strateskih-projekata-koje-ce

Jučer potpisani ugovori potvrđuju da smo napravili velike korake u ostvarivanju jednog od prioriteta Vlade, a to je brže korištenje europskih fondova – naglašava potpredsjednica Vlade RH i članica Središnjeg odbora HDZ-a dr. sc. Martina Dalić.

Izdvojimo tek nekoliko projekata za koje su jučer u Vladi RH potpisani ugovori.

Obnova bolnica u Čakovcu i Koprivnici

Sa 65 milijuna kuna rekonstruirat će se i opremiti prostor Županijske bolnice Čakovec kako bi se poboljšala učinkovitost i pristup dnevnoj bolnici te dnevnoj kirurgiji.

Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija trima su ugovorima dobili ukupno 55 milijuna kuna. I to za rekonstrukciju i opremanje Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“, poboljšanje primarne zdravstvene zaštite i izgradnju Inkubatora kreativnih industrija. „Novac je već stigao u Koprivnicu, što možemo zahvaliti Vladi koja je uistinu napravila izuzetno veliki iskorak u povlačenju sredstava iz EU fondova“, komentirao je župan Darko Koren.

Zamislimo Hrvatsku bez tog novca!

Grad Rijeka dobio je nepovratnih 19,3 milijuna kuna za Proizvodni park Torpedo.

Za gradnju 7 reciklažnih dvorišta (gradovi Sveti Ivan Zelina, Senj, Omiš i Pregrada te općine Brinje, Kapela i Jasenovac) ukupno je dodijeljeno 16,9 milijuna kuna.

Makarski gradonačelnik Jure Brkan (HDZ) potpisao je pak ugovor o dodjeli 12,5 milijuna kuna za revitalizaciju kulturno-povijesne baštine zaseoka Kotišina u svrhu razvoja kulturnog turizma.

Od svih navedenih iznosa nepovratnih sredstava oko 85 posto se financira iz europskih fondova.

Da, zamislimo Hrvatsku bez tog novca!